Vlasniku novosadske turističke agencije produžen kućni pritvor: Tereti se za prevaru

Vlasniku novosadske turističke agencije "City travel" G. P. (48) produžena je mera zabrane napuštanja stana sa nanogvicom do 11. februara 2024. godine.
Vlasniku novosadske turističke agencije produžen kućni pritvor: Tereti se za prevaru
Foto: 021.rs
On se sumnjiči za prevaru jer je uzimao novac za turistička putovanja, ali nije ni rezervisao niti tim novcem uplatio aranžmane kod ovlašćenih agencija, piše Dnevnik.
Kako se sumnja, nije vratio novac građanima čija putovanja nisu realizovana i na taj način je protivpravno prisvojio, prema nezvaničnim podacima, više od 1,5 miliona dinara. Pominje se da je oštetio oko 50 ljudi iz Novog Sada i okolnih mesta.
 
Da nema ništa od njihovih aranžmana, oštećeni su saznali 5. avgusta, kada su primili SMS poruku u kojoj se navodi da neće moći da otputuju na uplaćeni odmor zbog zatvaranja agencije.
Vlasnik agencije ih je nedelju dana pred polazak na putovanje u Španiju, Grčku i Tursku, obavestio da na letovanje neće ići zbog finansijskih poteškoća agencija, koja je zatvorena.
 
Na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu, G.P. je, kako Dnevnik piše, izjavio da mu nije bila namera nikoga da prevari i da ni sa jednim klijentom nije zaključio ugovor sa namerom da uzme novac, a da ne ode na putovanje.
 
Inače, turistička agencija "City travel" nije članica nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA.
 
Sektoru turističke inspekcije je u ovoj godini pristiglo deset predstavki putnika protiv te novosadske agencije, na osnovu kojih je usledio inspekcijski nadzor i tada su utvrđene nepravilnosti i doneto je rešenje o zabrani organizovanja turističkog putovanja, jer ih je "City travel" organizovao bez licence.
  • Aleksandar

    14.11.2023 13:22
    Desava se
    Desava se a imao je sigurnu dojavu da od milion i po napravi 13miliona....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika