Uhapšen otpravnik vozova zbog nesreće kod Ratkova

Otpravnik vozova u Ratkovu J. M. uhapšen je zbog sumnje da je odgovoran za sudar putničkog i teretnog voza koji se desio u petak, 17. novembra.
Uhapšen otpravnik vozova zbog nesreće kod Ratkova
Foto: 021.rs
Krivičnom prijavom osumnjičenom se na teret stavlja teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi s krivičnim delom izazivanjem opšte opasnosti, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, piše Politika.
 
Po isteku zadržavanja, on će uz krivičnu prijavu biti sproveden postupajućem tužiocu Osnovnog tužilaštva u Somboru na saslušanju.
Nakon saslušanja će tužilaštvo predložiti sudu da osumnjičenom odredi pritvor ili da se brani sa slobode.
 
U sudaru vozova pet osoba je teže, a 47 lakše povređeno. Najteže povrede, prelom nekoliko rebara, zadobio je kondukter putničkog voza i on je nakon nezgode smešten na Odeljenje intenzivne nege somborske bolnice.
Kako je dan posle nesreće saopštilo preduzeće "Infrastrukture železnice", J. M. je usmeno priznao propust u radu koji je izazvao nastanak železničke nesreće kod Odžaka.
 
Prema informacijama do kojih je Politika došla, do sudara vozova je došlo kada je otpravnik u stanici Ratkovo dao signal putničkom vozu da krene, a za to nije imao dozvolu.
 
Na pruzi ka Bogojevu ranije se pokvario teretni voz koji je zbog nastalog kvara stajao na pruzi.
 
Mašinovođa putničkog voza je, kada je uočio teretnjak na pruzi, počeo da koči, ali zbog težine voza nije uspeo da ga zaustavi. 
  • Милица

    21.11.2023 10:00
    Баш чудна ситуација отправник дао возу сигнал без одобрења
  • Бивши железничар

    21.11.2023 09:49
    Неће бити да је све тако постоји сигнализација на прузи ,када који воз прође или не прође и које светло сигнал пали ,али су нам локалне пруге као на дивљем западу

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika