Presuda za višednevnu pucnjavu u Petrovaradinu: Okrivljeni dobio 7,5 godina zatvora

M. M. (38) osuđen je na sedam i po godina zatvora zbog višednevne pucnjave na kuće i automobile u Petrovaradinu 2015. godine.
Presuda za višednevnu pucnjavu u Petrovaradinu: Okrivljeni dobio 7,5 godina zatvora
Foto: 021.rs

Kako za 021.rs potvrđuju iz Višeg suda, on je proglašen krivim za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i za produženo delo izazivanje opšte opasnosti. 

Protiv navedene presude stranke i branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu.
 
Ovo je kraj dugog, osmogodišnjeg, postupka, koji odbrana ne smatra pravednim.
 
Kako je saopštio branilac osuđenog, Milan Unković, opis optužnice je izmenjen na poslednjem pretresu, posle više od osam godina.
On je istakao i da se na presudu čekalo osam godina, što "nije pravično suđenje u razumnom roku".
 
"Ukoliko je 100 meseci za Viši sud u Novom Sadu razuman rok, onda definitivno imamo različito shvatanje evropskih standarda, kojima ću u daljem toku nastaviti da težim kako bih dokazao da je za mog branjenika mogla da bude doneta samo i jedino oslobađajuća presuda", navodi se u saopštenju branioca Unkovića.
 
Podsetimo, M. M. je, prema optužnici, nekoliko noći u martu 2015. godine pucao na više kuća i automobila u naselju u kom stanuje.
 
Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, osam dana od početka pucnjava, pronađena je automatska puška, pištolj "tetejac", dve bombe, municija različitog kalibra, detonatorska kapisla i sporogoreći štapin, saopštila je policija nakon hapšenja osumnjičenog.

Branioci su više puta isticali niz zamerki na nalaze i mišljenje veštaka, a M. M. se branio ćutanjem. 

  • Goran

    01.12.2023 22:25
    Zasto komentarisete nesto o cemu nemate pojma?
  • T-Rex

    30.11.2023 13:27
    Advokati
    Interesuje me da li bi njegov advokat isto pricao da je pucao i na njegovu kucu i kola
  • Galileo Galijej

    30.11.2023 12:54
    Posle se neko čudi
    zašto svaki mlad čovek i svaka mlada devojka želi da ode iz Srbije čim završi školovanje i ukaže im se prilika za prvu platu i život van Srbije .

    Ostaje to što ostaje .

    Osam godina suđenje koliko je to para za plate sudija sekretarice veštake advokate za tih osam godina od strane poreskih obveznika ?

    Pa da neko ostane ovde u Srbiji da radi da mu se odbija od plate za sudije advokate tužioce pravobranioce veštake svedoke koji će običnu kriminalnu radnju istraživati osam godina ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika