Kriminalna četvorka uhapšena u Novom Sadu: Pokušaji ubistava, oružje, droga, napad na policajca...

Novosadska policija je nakon višemesečnog intenzivnog operativnog rada, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila kriminalnu grupu, osumnjičenu za više krivičnih dela.
Kriminalna četvorka uhapšena u Novom Sadu: Pokušaji ubistava, oružje, droga, napad na policajca...
Foto: 021.rs
Uhapšen je osamnaestogodišnji M. P. zbog sumnje da je učestvovao u pripremi i organizaciji izvršenja krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju, počinjenog na štetu dvadesetdvogodišnjeg Novosađanina, u junu ove godine, navodi novosadska policija.
Za ovo krivično delo tereti se i sedamnaestogodišnji Novosađanin, protiv koga će biti podneta krivična prijava, u redovnom postupku.
 
Policija intenzivno traga za M. Đ. (26), koji je, takođe, osumnjičen za učešće u izvršenju ovog, kao i još jednog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju, na štetu tridesettrogodišnjeg Novosađanina, u martu prošle godine.
Takođe, uhapšen je osamnaestogodišnji B. P, osumnjičen za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
 
On se tereti da je organizovao mrežu maloletnih preprodavaca narkotika koji su uhapšeni ranije i procesuirani, u skladu sa zakonom.
 
Za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija tereti se M. P. (44), u čijem je stanu policija pronašla pištolj i više komada municije.
 
Uhapšen je i L. M. (18), osumnjičen za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti jer je, prilikom hapšenja, nožem napao policijskog službenika.
Pretresom stanova osumnjičenih, policija je pronašla kokain, amfetamin i marihuanu, kao i znatnu svotu novca, u domaćoj i stranoj valuti, za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.
 
Četvorici osumnjičenih Novosađana određeno je zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivične prijave, višem javnom tužiocu u Novom Sadu.
 
Kako 021.rs saznaje, jedno od hapšenja u vezi sa ovom četvorkom bilo je juče oko 14 sati u Ulici Branka Bajića.
  • Ja

    04.12.2023 13:36
    @Mića

    Poštovani Mićo, fotografije, kao i pun naziv osumnjičenih za neko kriminalno delo se ne objavljuju jer je po našem zakonu to zabranjeno. Policija takve slike ni ne dostavlja, osim ako ne traži nekog i potrebna joj je pomoć građana. Ne dostavlja ni imena, jer se ta osoba i dalje tretira kao osumnjičena a ne kao okrivljena. Tek kad se osoba osudi za neko delo, i ta presuda je pravosnažna, onda su tek po zakonu dozvoljena imena. Takav je naš pravni sistem, takvi su zakoni. Medij koji objavi imena i slike može da popije tužbu, što velike medije ne zanima, jer imaju dobar budžet za tužbe i oni klikovima to sve nadoknade. Plus ne poštuju ni zakon ni etiku. Ali po našem zakonu - svaka osoba je nevina dok se ne dokaže suprotno na sudu. Čak i vrlo evidentni i poznati kriminalci. Do tada - bez imena i slika. Ako želite da to ne bude tako i ne sviđa vam se, kao građanin i glasač imate pravo i mogućnost da pokušate, kroz institucije to da promenite.
  • Mića

    04.12.2023 12:52
    Zašto i dokle?
    Zašto se ne objavljuju slike svih počionica i kriminalaca?
    Zašto štititi kriminalni identitet ? Kad ih vidiš da znaš koji su.
  • Vladanis

    02.12.2023 15:09
    Kakvih smí mi to ljudi???
    Já ne razumem potřebu dá se své što se dešava u našem društvu,bílo dá su loše Ili dobře stvari,povezuje sa politikům,izborima itd. Stvarno SMO idiotski národ!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika