Tužilaštvu u Novom Sadu podneta krivična prijava protiv 90 osoba zbog muljanja na izborima

Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" iz Zrenjanina podneli su krivičnu prijavu protiv skoro 90 osoba Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.
Tužilaštvu u Novom Sadu podneta krivična prijava protiv 90 osoba zbog muljanja na izborima
Foto: 021.rs
Prijava je podneta zbog sumnje da su učinili više krivičnih dela u vezi sa izborima.
 
"Naši kontrolori su se zaista trudili da sačuvaju svaki glas i mnogo smo im zahvalni na tome, pa su tako primetili i da ljudi iz drugih gradova dolaze organizovano da glasaju na biračkom mestu 61, i da svi imaju potvrde o boravištu. Odmah smo reagovali - član biračkog odbora je tražio da unese primedbu u zapisnik, uprkos protivljenju predsednice biračkog odbora, a mi smo zvali i policiju, čiji zapisnik do danas nismo dobili. Nakon što smo izvršili uvid u izborni materijal, na šta imamo pravo kao kandidati za poslanike, utvrdili smo da je na sedam adresa prijavljeno oko 80 ljudi, od kojih je preko 50 izašlo da glasa", navodi se u saopštenju koalicije.
"Srbija protiv nasilja" u Zrenjaninu ukazuje i da je jasno da na tim adresama ne boravi po 10-15 ljudi, čak i da je jedan od objekata kuća koja će uskoro biti srušena. 
 
S druge strane, kako se ističe, veliku sumnju izaziva i to što su, recimo, čitave porodice od osam, devet članova prijavile boravište na dve, tri različite adrese. Zbog toga su krivičnu prijavu podneli i protiv onih koji su se lažno prijavili da borave u Zrenjaninu, onih na čije su adrese prijavljeni, i protiv onih koji su omogućili ovim osobama da se nađu na biračkom spisku i glasaju u Zrenjaninu. 
"Sada je na nadležnim organima da utvrde činjenice i podignu optužnice, ali mi smo duboko uvereni da je učinjeno više krivičnih dela u vezi sa izborima i insistiraćemo na tome da ova krivična prijava ne završi u nečijoj fioci, već da javnost sazna sve detalje slučaja i da počinioci odgovaraju pred zakonom", poručuju iz "Srbija protiv nasilja". 
 
Dodaju i da će do kraja braniti svaki glas u Zrenjaninu, i da je mnogo toga na kocki – sve ono što se desilo na ovim izborima, može da se očekuje i za nekoliko meseci na lokalnim. 
 
Koaliciju "Srbija protiv nasilja" u Zrenjaninu čine Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Srbija centar, Zajedno i Zeleno-levi front, a krivičnu prijavu potpisuju Alisa Kockar, Sonja Pernat, Nataša Velemir, Igor Kovačić, Bojan Pavić i Saša Vojnović. 
  • Хомер

    27.12.2023 14:23
    Дај податке!
    Које је то бирачко место у питању? Да видим записник на сајту. Шта то значи ускоро ће бити срушена кућа? Какве то има везе са било чим? Шта значи породица на два три места тј адресе пријављена? И моја је па? Да ли живи на тој адреси?? Па колико се сећам кад је својевремено причано да иде полиција по кућама и да проверава да ли се ту живи стварно дигла се бура. Сад постоји пасивизација адресе. Сигурно има доста људи који имају пребивалиште у Руми а заправо живе у Београду нпр. И шта ако дође да гласа у Руму? Не може гласати на два места то је кључно. И ако је неко доведен са стране ко је онда гласао у месту одакле су доведени?! Ејј изгубили сте за милион гласова мање. Ајд сад шетање,4 годинееее године дугее
  • Дођоши

    27.12.2023 11:45
    Таквих случајева пуна Србија и онда се огласи Племе да брани Поглавицу од сепаратиста, који нису гласали за Поглавицу
  • Ratko

    27.12.2023 11:37
    E ovo se zove konkretno dokazano i prijavljeno nadležnim institucijama.
    Mada nemenja to finalni rezultat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika