U Novom Sadu zapaljen automobil predsednika AKV Vladimira Beljanskog

Automobil predsednika Advokatske komore Vojvodine (AKV) Vladimira Beljanskog zapaljen je u Novom Sadu, na Telepu.
U Novom Sadu zapaljen automobil predsednika AKV Vladimira Beljanskog
Foto: 021.rs
On je agenciji Beta rekao da "sumnja da su to organizovali advokati koji su povezani sa kriminalom" i protiv kojih je pokrenuo diciplinske postupke u komori i podnosio krivične prijave.
 
Policija je obavila uviđaj.
Beljanski je rekao da je i ranije dobijao pretnje da će mu zapaliti automobil, kao i druge vrste pretnji.
 
"To je isključivo u vezi sa mojim radom u Advokatskoj komori i sa disciplinskim postupcima protiv advokata koji se bave kriminalom, a protiv kojih sam pokretao disciplinske prijave i podnosio krivične prijave", rekao je Beljanski za Betu.
Dodao je da se sa tim krivičnim prijavama "ništa ne događa", iako su neke podnete pre nekoliko meseci, a neke i pre nekoliko godina.
 
Podsetio je da je disciplinskom sudiji Advokatske komore Vojvodine u Somboru Draganu Konjeviću zapaljen automobil, a disciplinskom sudiji u Zrenjaninu Miroslavu Đorđeviću je bačena bomba na porodičnu kuću i nijedan od tih slučajeva nije rasvetljen.
 
Beljanski je rekao da sumnja da je u sva tri slučaja reč o pokušajima zastrašivanja, kako bi se sprečile njegove inicijative da "uvede red" u advokaturu u Vojvodini i da se oni kojima nije mesto u advokaturi više ne bave tim poslom, kao i da krivično odgovaraju za nedela koja su počinili.
  • Gradjanin

    05.01.2024 11:14
    Orwell 1984. u Srbiji
    Razbili pravni sistem i pravnu zaštitu gradjana u potpunosti. Više ne postoji Tužilaštvo, Sudsvo, MUP. Pa ni vojska. Novinari koji iznose istinu su odavno na crnoj listi, i bez ikakve zaštite. Sade je na redu zastraživanje, nasilje i kriminal nad advokatima. Ko je sledeći i šta je sledeće? Odgovor je dao Orwell.
  • Član biblioteke

    05.01.2024 08:19
    Nema osude zlog čina...
    ...od strane novosadskih advokata Vučevića (SNS ministar), Gojkovićke (SNS ministarka) Pilje (SNS poslanica), ...
    Baš čudno ?!
  • Jago Aspas

    05.01.2024 02:14
    Jezivo Drustvo
    Zasto nije kurir objavio ovu vijest. Ka ni ono, onom adv Karadzicu kad mu lećeo Klio. Pozdrav sa Zabjela (pg) Montenegro

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika