AKS: Hitno otkriti ko je zapalio automobil predsednika AKV, to je pretnja likvidacijom

Advokatska komora Srbije (AKS) je danas pozvala nadležne da "hitno otkriju" i procesuiraju one koji su prošle noći zapalili automobil predsednika Advokatske komore Vojvodine Vladimira Beljanskog.
AKS: Hitno otkriti ko je zapalio automobil predsednika AKV, to je pretnja likvidacijom
Foto: 021.rs

AKS je u saopštenju navela da je "paljenje tuđeg automobila čin simbolične poruke kojom se izražava pretnja likvidacijom".

"Ovom činu prethodili su brojni nerasvetljeni slučajevi ugrožavanja sigurnosti, napada i ubistava advokata i advokatskih pripravnika koji su ostali nerasvetljeni i bez pravosudnog odgovora, što je posledično uticalo i na izvršenje ovog zločina", piše u saopštenju.
 
AKS je dodala da je samo u prvoj polovini 2023. prijavljeno 23 slučaja ugrožavanja sigurnosti i napada na advokate u vršenju advokatske službe.
Navela je u saopštenju na svom sajtu i da "niko nije jači od države, osim kada država to dopušta".
 
Pozvala je državne organe "da hitno otkriju izvršioce i eventualne saučesnike ovog dela i preduzmu njihovo krivično gonjenje".
 
AKS ukazuje da " stoji u zaštiti svakog svog, principima i pravilima profesije, odanog pripadnika" i u toj zaštiti će "ustrajavati svim legalnim, legitimnim i neophodnim sredstvima srazmerno nužnosti".
  • Arkadije

    08.01.2024 11:07
    Minusi
    Mnogo minusa mnogo podržavanja anarhije. DOKLE.
  • Nelson

    06.01.2024 09:16
    Advokatska komora Vojvodine je jedna od najuredjenijih u ovom delu Evrope. To se pre svega ogleda po aktivnostima i brizi koje vodi za svoje clanove. Paljenjem automobila nece se niko zastrasiti vec naprotiv. Svaki advokat ce posle ovog biti jos hrabriji i jos spremniji da se nazovi "advokati" izbace iz komore i isteraju pred tuzilastvo i sudove, i da se obelodane njihovi nalogodavci iz podzemlja. Ziveli advokati !
  • petar

    05.01.2024 14:09
    sumnja
    da li se sumnja odnosi na sve advokate?
    Ni profesionalno, ni etički, ne ide to tako! To bi bar jedan advokat morao da zna!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika