Jedan brat organizovao novosadske dilere, drugi pokušao ubistvo na Detelinari: Ostaju u pritvoru

Osamnaestogodišnja braća M. P. i B. P, koji su početkom decembra uhapšeni kao deo jedne kriminalne grupe iz Novog Sada, ostaju iza rešetaka jer im je produžen pritvor do 30. januara.
Jedan brat organizovao novosadske dilere, drugi pokušao ubistvo na Detelinari: Ostaju u pritvoru
Foto: 021.rs
Jedan od braće blizanaca, B. P, tereti se da je organizovao mrežu maloletnih preprodavaca droge, koji su uhapšeni ranije i procesuirani u skladu sa zakonom, dok se M. P. sumnjiči da je učestvovao u pripremi i organizaciji pokušaja teškog ubistva, počinjenog na štetu 22-godišnjeg Novosađanina u junu. 
 
Reč je, kako piše Dnevnik, o pokušaju ubistva V. K, na koga je pucano 24. juna prošle godine, oko 14 časova, u Ulici Stevana Mokranjca na Detelinari. 
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je delo pravno kvalifikovalo kao teško ubistvo u pokušaju, kažnjivo kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom. Za to krivično delo, osim M. P, tereti se i jedan 17-godišnji Novosađanin.
Prilikom hapšenja, osim braće blizanaca, lisice su stavljene i M. P. (44) zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, ali i L. M. (18), koji se tereti za napad na službeno lice.
 
U stanu M. P. policija je pronašla pištolj i više komada municije, a L. M je nožem napao policijskog službenika. Nakon saslušanja u novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu njima nije određen pritvor, ali se postupak nastavlja izvođenjem daljih dokaznih radnji.
  • Komentator

    10.01.2024 21:30
    Vrednost
    Bivši policajac koji je dao otkaz mi je rekao da mito ne prima onaj ko ništa ne vredi i onaj koji puno traži! Verujem mu u potpunosti!
  • Student

    09.01.2024 19:39
    ...
    A ko je sve to naročuio šta se sa njim dešava
  • The Lalosh

    09.01.2024 12:17
    A šta kažu?
    A šta kaže napadnuti policajac i sve njegove kolege?

    Ja ne mislim da su svi policajci korumpirani, ali mi nije jasno zašto se ne bune zbog ovakvih stvari? A ako se pobune i niko, ništa, što lepo ne skinu uniformu?
    Jel moguće da ih je samo dve grupe?
    1. Korumpirani
    2. Zaplašeni/ucenjeni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika