Dvojici pljačkaša menjačnice u Temerinu produžen pritvor, treći sklopio sporazum o priznanju krivice

Dvojica muškaraca starosti 35 i 25 godina koji se terete za pljačku menjačnice u Temerinu uz pretnju vatrenim oružjem u septembru prošle godine, ostaju iza rešetaka.
Dvojici pljačkaša menjačnice u Temerinu produžen pritvor, treći sklopio sporazum o priznanju krivice
Foto: 021.rs

Njima je pritvor produžen do 7. februara, saznaje Dnevnik

Treći učesnik pljačke, R. D, koji je uhapšen zajedno sa Z. P. (35) i B. I. (25), sklopio je sporazum o priznanju krivice i određen mu je kućni pritvor. 

Protiv ove trojke pokrenuta je istraga zbog osnovane sumnje da su Z. P. i I. B. počinili razbojništvo, posedovali nelegalno oružje i izazvali opštu opasnost, a D.B. se tereti za pomaganje u razbojništvu i izazivanje opšte opasnosti.

"Naredbom o sprovođenju istrage, osumnjičenim Z.P. i I.B. se stavlja na teret da su, po prethodnom dogovoru, koristeći vatreno oružje, čija nabavka nije dozvoljena građanima, uz pretnju radniku menjačnice u Temerinu oduzeli novac u iznosu većem od 1,5 miliona dinara, u čemu im je pomagao osumnjičeni D.R, stavljajući im na raspolaganje sredstvo izvršenja dela", naveli su ranije u novosadskom Višem javnom tužilaštvu (VJT).
 
Nakon pljačke, dodali su iz VJT, osumnjičeni su 23. septembra u Gospođincima pokušali da unište motocikl.
 
"Oni su zapalili motocikl koji je korišćen pri razbojništvu i na taj načun su izazvali opasnost za imovinu većeg obima", istakli su tad u tužilaštvu.
 
Podsetimo, naoružani i maskirani muškarci su tog 22. septembra oko 20 sati motociklom stigli do menjačnice u Temerinu, opljačkali je, a zatim pobegli ka Novom Sadu. Oni su tada ukrali više od 1,5 miliona dinara.
 
Privedeni su 11. oktobra.

Tom prikom niko nije povređen, a na društvenim mrežama se pojavio snimak pljačke.

  • Stajner

    10.01.2024 09:22
    Treci
    Treci je priznao sve i otkucao prvu dvojicu :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika