Šest godina i sedam meseci zatvora za Novosađanina koji je autom udario saobraćajca

Apelacioni sud potvrdio je presudu protiv tridesetdevetogodišnjeg Ž. N. iz Novog Sada zbog napada na saobraćajnog policajca.
Šest godina i sedam meseci zatvora za Novosađanina koji je autom udario saobraćajca
Foto: 021.rs

Pravnosnažno je osuđen na šest godina i sedam meseci zatvora.

On je, kako se navodi u presudi, 3. januara 2023. godine, na putu za Ribarsko ostrvo udario vozilom policajca koji je kontrolisao saobraćaj. 

Policijski službenik mu je prethodno podignutom desnom rukom i reflektujućom lampom u levoj ruci dao znak da zaustavi vozilo.
 
Međutim, on se nije zaustavio, već je ubrzavajući nastavio kretanje, a kada je oštećeni policijski službenik, videvši da se vozilo neće zaustaviti, pomerio u levu saobraćajnu traku posmatrano iz smera kretanja vozila okrivljenog, usmerio vozilo u pravcu oštećenog policijskog službenika M. T, te ga udario prednjim čeonim delom vozila.
Usled toga je oštećeni najpre pao na poklopac motora i prednje vetrobransko staklo vozila, a nakon toga, od siline udara i na sam kolovoz. Policajac je zadobio lake telesne povrede.
 
Okrivljeni je bez zaustavljanja nastavio kretanje, uprkos tome što su za njim krenula dva policijska službena vozila sa uključenom zvučnom i svetlosnom signalizacijom, a zatim zaustavio vozilo i nastavio da se udaljava trčećim korakom gde su ga, pošto se sapleo i pao, sustigli policijski službenici.
  • Komentar ha ha

    11.01.2024 21:14
    Ha ha
    Eto zakoni i rupe u istim postaju crne rupe! Mitrovićev sin ubio devojku i nanogica, UBIO pa pobegao! A u ovom slučaju, čovek dobija 7,8godina za lake telesne povrede, razumem da je policajčev život "vredniji" samo me interesuje ko je persona koja vrednuje i procenjuje čiji život koliko vredi! I još me interesuje kako te osobe mogu same sebe da trpe, da se pogledaju u ogledalo! Oooooo Srbijo!!!
  • Nemoj da me

    10.01.2024 15:03
    Sedam dana od pocinjenog dela i vec presuda.
    Bas su brzi.
    A za druge slucajeve gooooodine sudjenja.
  • Xxxx

    10.01.2024 12:23
    Kaskader
    Diskutabiln je način zaustavljanja od strane policajaca prilikom kontrole. Umesto da se sklanja sa kolovoza na bezbedan prostor ako je video nameru vozača, policajac se postavlja na brisani prostor i na taj način sam sebe dovodi u tu situaciju. Ne branim vozača, možda je on hteo izbeći policajca koji se bukvalno namestio u toj situaciji. Na osnovu svega naplata biće lepa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika