Hapšenja u Novom Sadu i drugim gradovima Srbije: Krali luksuzna vozila širom EU, pa ih prodavali

Policija je na području Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice uhapsila 11 osoba i oduzela veći broj vozila zbog sumnje da su ukradena u zemljama EU.
Hapšenja u Novom Sadu i drugim gradovima Srbije: Krali luksuzna vozila širom EU, pa ih prodavali
Foto: 021.rs
Kako je saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, "privremeno je oduzet veći broj putničkih vozila novije i visoke klase i luksuznih džipova, koji su od strane organizovane kriminalne grupe ukradeni na teritoriji zemalja EU nakon čega su dovožena na teritoriju Srbije".
 
Tužilaštvo je navelo i da su u Srbiji, ta vozila "u garažama – radionicama - "štekovima" prepravljana, a kasnije otuđivana", čime su kako se doadaje "pripadnici i organizator kriminalne grupe ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist".
"Postoji sumnja da je ta grupa, od početka 2020. do 9. januara 2024. izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prikrivanje, falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja", piše u saopštenju.
Privremeno je oduzeto, kako je saopšteno, više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, dragocenosti, veća količina auto delova, veća količina falsifikovane prateće dokumentacije za vozila i registarske oznake.
 
Organizatorima i pripadnicima te kriminale grupe određeno je zadržavanje od 48 sati i privedeni su Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, gde su u toku saslušanja.
  • Janko

    13.01.2024 14:42
    Nećete vi nigde sa ovim mentalnim sklopom. E moji srbi...
  • A212

    12.01.2024 10:25
    Jepp?
    Dalibore, Jeep si verovatno sanjao a ne posedovao.
    Pa ne znaš ni kako se ispravno piše naziv tog vozila.
    Svašta ovde dokoni ljudi smišljaju.
  • Arkadije

    11.01.2024 21:00
    Nepoznati
    Uhapšeni bez imena i prezimena. Nepoznati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika