Žabac oslobođen optužbe za ugrožavanje sigurnosti, postupak za prebijanje na smrt se nastavlja

Novosađanin Nebojša Tubić zvani Žabac (62) oslobođen je optužbe za ugrožavanje sigurnosti, dok se protiv njega nastavlja postupak za prebijanje Novosađanina na smrt.
Takva odluka je doneta jer je došlo do zastarelosti krivičnog gonjenja za ugrožavanje sigurnosti, piše Dnevnik.
 
Nebojša Tubić se teretio da je 25. septembra 2017. godine u Balzakovoj ulici ugrozio sigurnost sada pokojnom Spasoju Milićeviću, kao i Todoru Jovanoviću, uputivši im u Milićevićevoj kancelariji pretnje, da će "poslati narkomane da im polome noge". 
 
Tri dana kasnije, Tubić je sa svog mobilnog telefona poslao preteću SMS poruku Milićeviću u kojoj je napisao: "Sad ćeš videti...".
Postupak za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, nakon razdvajanja, biće nastavljen pred Višim sudom u Novom Sadu.
 
Tubić se tereti da je 7. novembra 2017. godine, na parkingu na Bulevaru despota Stefana 9, Spasoju Milićeviću, inače vlasniku zanatske građevinske radnje "Kondor", naneo teške povrede sa smrtnom posledicom.
Milićeviću su nanete višestruke povrede letvom i dan kasnije je preminuo u Urgentnom centru.
 
Tubić juče nije prisustvovao glavnom pretresu. Kako je objasnio jedan od njegovih branilaca Boško Žilić, Tubić je slabog zdravstvenog stanja, oronuo je i sklon ispadima, te je, po mišljenju branioca, bolje da ne dolazi u sud.
 
Žabac je, podsećanja radi, u maju 2012. godine, zadobio teške povrede glave, kada je u njega pucano, dok je sedeo u bašti jednog lokala na Grbavici.
 
On je uhapšen 10. novembra 2017. godine, nakon čega je bio u pritvoru. Polovinom marta 2018. godine, dozvoljeno mu je da se u daljem postupku brani sa slobode, ali mu je bila određena mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

On je, međutim, tu meru kršio, te je 18. maja te godine bio vraćen u pritvor.

Posle nedelju dana provedenih iza rešetaka, ponovo je pušten iz pritvora jer tužilaštvo nije bilo donelo javnotužilačku odluku.

  • Stari novosadjanin

    16.01.2024 17:29
    Sudije najveci krimosi
    E pa sad i slep vidi kako vi sudite,hocete li nesto od ovog sto ste oteli odneti u grob.Najveca mi je zelja da se vama sudi jednog dana ,ne ovim vasim vagama,nego vagama da se za vas napravi jedan goli otok jer rad ljude leci,da vam se ukinu sve privelegije prihodi imovina koja ce se dati za lecenje bolesnih,da se vasa karma ugasi .Tuzno da ne moze biti tuznije izvrsioc je pusten na slobodu bez sudjenja,to jest cekalo se zastarenje.Molio bi narod da razokrije ko sve stoji iza ovog .
  • pajo patak

    16.01.2024 12:17
    da nije tragično, bilo bi
    komično: Tubić je slabog zdravstvenog stanja, oronuo je i sklon ispadima, te je, po mišljenju branioca, bolje da ne dolazi u sud.
  • milicica

    16.01.2024 12:07
    zastarice
    I drugi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika