Ninić: Advokat Kokanović uhapšen iako je imao poziv za saslušanje za sledeći petak

Advokat Ivan Ninić objavio je, povodom hapšenja kolege Čedomira Kokanovića, da je on uhapšen iako je prethodno dobio poziv na saslušanje kod tužioca za sledeći petak.
Ninić je u objavi na društvenoj mreži Iks dodao da je Kokanovića hapsilo deset policijskih inspektora.
 
Kako je naveo, "pomešali su ga sa Milanom Radoičićem".
 
 
Kako je saopštilo Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu, Kokanović je uhapšen zbog sumnje da je počinio dva dela na štetu predsednika Advokatske komore Vojvodine Vladimira Beljanskog.
Naveli su da se on sumnjiči za proganjanje i ometanje pravde.  
Beljanski je nedavno prijavio Kokanovića da mu preti ubistvom.
 
Beogradski advokat je tada demantovao da je pretio novosadskom kolegi i naveo da je na Tviteru objavio satiričnu pesmicu.
  • Lale

    27.01.2024 14:34
    Mučenik
    Treba verovati da tužilaštvo, sud i policija sada rade po zakonu, za razliku od prethodnog privođenja istog advokata (kada je utvrđeno da je nezakonito priveden presudom Vrhovnog kasacionog suda): https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/343064/Advokat-nezakonito-uhapsen-u-Novom-Sadu-Da-li-ce-neko-odgovarati-zbog-pravnog-varvarstva.html
    Mada je modus operandi bljutavo sličan (petak, osumnjičeni advokat krene na ročište iz Bg u NS i hapse ga pre nego stigne, u autu). Pritvore ga na 48h (možda će i sada produžiti), a onda puste… U nadi da će ga to uplašiti… Tako to radi seoski advokat, sa seoskim sudijom i policajcem čije bližnje je branio za gram vutre. Večiti tasteri. “Doktor-taster-pajser.”
  • Bane

    27.01.2024 09:49
    Ninić - Ajnštajn
    Baš se ovaj Ninić trpa u svaku čorbu. Sve on zna, svakog komentariše , sprema se da kad ovi padnu preuzme Ministarstvo pravde. Klasičan uvlakač
  • Vesna Mijatovic Jova

    27.01.2024 08:44
    Ko je zapalio kola bivsem
    Hmm...jel se Beljanski seca ko je zapalio kola bivsem Predsedniku advokadske komore?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika