Osumnjičeni za nesreću u Veterniku u kojoj je poginuo mladi motociklista braniće se sa slobode

Novosađanin F. M. (26) koji se sumnjiči za saobraćajnu nesreću u Veterniku u kojoj je poginuo šesnaestogodišnji motociklista iz tog mesta, pušten je da se brani sa slobode.
Osumnjičeni za nesreću u Veterniku u kojoj je poginuo mladi motociklista braniće se sa slobode
Foto: 021.rs

Ova odluka je, kako saznaje Dnevnik, doneta jer više ne postoje razlozi za produžavanje pritvora.

Do saobraćajne nesreće došlo je 26. decembra prošle godine na uglu Kralja Petra i Avalske. Hitna pomoć je na licu mesta samo mogla da konstatuje smrt mladog motociliste.
 
Navodno se vozač Punta nije zaustavio na "Stop" znak i ustupio prvenstvo maloletnom motociklisti. Automobil je izleteo usled čega je maloletnik skrenuo sa kolovoza i udario u ogradu. 
Vozač dvotočkaša je, prema nezvaničnim informacijama Dnevnika, imao kacigu i drugu potrebnu opremu, i vozio motocikl odgovarajuće kubikaže, a vozio je u vreme koje mu je dozvoljeno u odnosu na probnu dozvolu koju je posedovao. 
 
Alkotestiranjem je utvrđeno da vozač automobila nije imao alkohola u krvi. 
  • Realista

    30.01.2024 13:46
    @Bananamen:
    Ne pred-judiciram ništa, samo sam primetio da nedostaje brzina kretanja jer drastično utiče na ishod. Postoji mogućnost da pogineš i pri stanjanju ako neko naleti na tebe ali statistički gledano, manje su povrede sa smanjenjem brzine.
  • Bananamen

    30.01.2024 10:20
    @realista
    Gine se i sa 20kmh inace niko na biciklu ne bi poginuo. Dovoljan je jedan nezgodan polozaj i sa 20kmh moze da ode vrat, slezina, lobanja... Nije lepo pokojniku smestati krivicu ako nisi bio tamo kao svedok. To sto neki manijaci voze motore 100kmh kroz naseljeno apsolutno nije razlog da svakog na motoru okrivis za isto to. Ja u gradu ni motorom ni kolima ne predjem 50kmh NIKAD. Apsolutno nikad.
  • Realista

    30.01.2024 09:50
    potpuna informacija
    Nedostaje još samo kojom brzinom se kretao motociklista? Da se kretao 50km/h posledice ne bi bile tako strašne. Zato se i vozač automobila brani sa slobode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika