FOTO: Jelke sa busenom zasađene u dvorištu srednje policijske škole u Sremskoj Kamenici

Trideset i četiri jelke sa busenom, koje su Novosađani predali Gradskom zelenilu nakon što su završeni novogodišnji praznici, zasađene su u Sremskoj Kamenici.
Ove jelke posađene su u dvorištu Srednje škole unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici. 
 
Jelke su posađene u okviru akcije "Produžimo život jelkama", koju Gradsko zelenilo sprovodi u saradnji sa Gradskom upravom za zaštitu životne sredine. 
"Suština kampanje je da se izbegne seča mladih četinara i njihovo jednokratno korišćenje i kroz kupovinu jelki s busenom pozitivno utiče na zaštitu životne sredine i poveća broj drveća u gradu", kažu u Zelenilu.
 
Jedan broj jelki koje su danas posađene u dvorištu Srednje škole unutrašnjih poslova bile su podeljene obrazovnim, zdravstvenim i društvenim ustanovama u gradu, a deo su vratili Novosađani koji su uoči praznika kupili jelku s busenom. 
"Gradsko zelenilo godinama unazad apeluje da svi oni koji tokom praznika vole da osete miris prirodne jelke u svojim kućama uvek biraju jelke sa busenom, jer je to jedini način da se i nakon praznika nastavi život ovih stabala u prirodi. Ove zime prodato je oko 350 jelki sa busenom, a veliki broj građana ih vraća u naš rasadnik. A ima i onih koji jelke sade u dvorištima svojih kuća", rekla je Jelena Prica, pomoćnica direktora Gradskog zelenila.
 
  • Trt

    05.02.2024 15:46
    A što se ne sade neke biljne vrste prikladnije za habitat primata?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika