Komora suspendovala advokata Čedomira Kokanovića osumnjičenog da je proganjao novosadskog kolegu

Advokatska komora Beograda suspendovala je svog člana, advokata Čedomira Kokanovića, potvrdio je predsednik te komore Momčilo Bulatović.
On je rekao da je Kokanović suspendovan saglasno Zakonu o advokaturi, zato što se nalazi u pritvoru.
 
"Kada državni organ obavesti advokatsku komoru o određivanju pritvora, advokatska komora ga suspenduje, odnosno određuje mu se privremena zabrana bavljenja advokaturom", objasnio je Bulatović.
Sud u Novom Sadu odredio je pritvor Kokanoviću do 30 dana, kako ne bi ponovio krivično delo.
 
On je osumnjičen za dva dela na štetu predsednika Advokatske komore Vojvodine (AKV) Vladimira Beljanskog: proganjanje i ometanje pravde.
Beljanski je ranije prijavio Kokanovića da mu preti ubistvom.
 
Beogradski advokat je tada negirao da je pretio novosadskom kolegi i tvrdio da je na Tviteru objavio satiričnu pesmicu.
 
U kasnijem saopštenju, Beljanski je naveo da mu "nisu pisali pesmice", već su mu pretili da će mu zapaliti automobil i da će ga streljati. 
 
Podsećamo da je 4. januara na Telepu zapaljen auto koji je pripadao Beljanskom. Policija je 11. januara uhapsila Novosađane A. V. (29) i N. J. (31). zbog sumnje da su počinili ovo delo i njima je posle saslušanja u tužilaštvu određen pritvor do 30 dana. 
  • VB

    13.02.2024 02:06
    Nije mi bas najjasnije. Znam neke advokate koji su bili u pritvoru ali nisu suspendovani iz Komore. Navodno to ide samo kad se donese pravosnažnosna presuda. Težina dela bi trabalo da ima ulogu ali očigledno u Srbiji nista više nema logiku.
  • Apsurd

    11.02.2024 07:53
    Zar niko da vidi?
    Još jedan paradoks. Predsednik AKV (koji je uveo plaćene funkcije u AKV, čiji otac je, dok je bio na istom mestu, primao advokate bez nostrifikacije) čiji podržavaoci su prvi izmislili viber-grupu za vređanje komorskih poteza i rukovodilaca (tada volontera) preterivanjima, lažima, uvredljivim komentarima i vizualima sa umrlicama i uvredama bez ikakve veze sa delovanjem u AKV - sada je izdejstvovao krivično gonjenje za delo humoresknog isticanja nesavesnog i nezakonitog rada po Twiteru (X) i zatvorenim viber-grupama advokata.. Pa vi vidite šta pišete i gde ističete. Uvek ima neko ko može da "potegne organe", mislim državne, jer svoje moralne - nema.
  • Advokat

    10.02.2024 18:25
    @Marino
    Greška! Čitaj, Kokanović je iz Beograda a tačno je da u Novom Sadu postoje advokati kakve ste opisali. Baš pun pogodak!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika