Nastavak suđenja za pokušaj ubistva u Šafarikovoj: Saslušani svedoci, sledeće ročište u martu

Suđenje za pokušaj ubistva i nasilničko ponašanje ispred Mikromarketa u Šafarikovoj krajem januara prošle godine nastavljeno je u Višem sudu u Novom Sadu.
Nastavak suđenja za pokušaj ubistva u Šafarikovoj: Saslušani svedoci, sledeće ročište u martu
Foto: 021.rs
Za ova krivična dela terete se 23-ogodišnji V.E. i 27-ogodišnji J. Č. Sumnja se da su njih dvojica 29. januara prošle godine posle rasprave fizički napali dvojicu Novosađana. Tom prilikom je jedan od napadnutih zadobio ubodnu ranu u predelu ramena.
 
Prilikom pretresa stana J. Č. pronađen je pištolj sa sedam metaka u okviru.
Trećem osumnjičenom B.T. se na teret stavlja nasilničko ponašanje, odnosno izazivanje tuče usleg čega je ugrozio spokojstvo građana i narušio javni red i mir.
 
Na glavnom pretresu saslušana je supervizorka Mikromarketa V. L, koja je objasnila da ju je tokom te januarske večeri pozvala radnica i tražila odobrenje da policijski službenici pogledaju snimak sa sigurnosnih kamera, piše RTV.
"Nalog za izuzimanje snimka sa kamera iz objekta sam dobila 9. februara, nakon čega sam prosledila nalog našem IT stručnjaku koji je skinuo navedeni snimak i ja dalje ne znam šta je bilo sa tim snimkom. Snimci sa kamere se čuvaju 30 dana", objasnila je ona pred sudom.
 
Na ročištu su saslušani i policijski službenici V.P. i B.Ć. koji su ispričali šta se dogodilo tokom te večeri, odnosno pri njihovoj intervenciji u Šafarikovoj.
 
Na pretresu je advokat okrivljenog J. Č, Milan Latinović, tražio puštanje njegovog branjenika na slobodu ili zamenu pritvora za kućni pritvor, čemu se zbog ranije osuđivanosti protivila tužiteljka Višeg javnog tužilaštva.
Naredna ročišta zakazana su za 21. mart, 15. april i 22. april, za kada su planirana ispitivanja veštaka i ostalih svedoka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika