Predsednik i sekretar Vojnog sindikata privedeni na Klisu, oglasilo se tužilaštvo

Predsednik i sekretar Vojnog sindikata Srbije Novica Antić i Predrag Jevtić danas su privedeni u novosadski zatvor, kazao je pravni zastupnik tog sindikata, advokat Siniša Lunić.
Predsednik i sekretar Vojnog sindikata privedeni na Klisu, oglasilo se tužilaštvo
Foto: 021.rs
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je da je Antiću i Jevtiću određen pritvor do 30 dana, zbog sumnje da su "prisvojili novac i druge pokretne stvari koje su im poverene u sindikatu, u ukupnom iznosu od 18.352.162 dinara".
 
Tužilaštvo je najavilo da će "hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku istrage, nakon čega će doneti dalje odluke, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena".
Za to krivično delo zaprećena je kazna zatvora u trajanju od dve do 12 godina. Slučaj se odvija pred Tužilaštvom u Novom Sadu jer je sedište sindikata u Somboru.
 
Antić, Jevtić kao i potpredsednik tog sindikata Duško Tolmač uhapšeni su u utorak, nakon što je policija obavila pretrese u njihovim stanovima i kućama ali su potom, odlukom sudije za prethodni postupak, pušteni da se brane sa slobode.
"Međutim, veće Višeg suda (u Novom Sadu) je očigledno preinačiilo tu odluku i danas su oni uhapšeni ", kazao je advokat Lunić.
 
Kako je napomenuo, Jeftić je uhapšen u Somboru a Antić na putu između Kragujevca i Beograda.
 
Antić i Jevtić su negirali krivicu, a njihovi branioci su optužili vlast da vodi politički proces, jer taj sindikat, a posebno Antić, ukazuju na zloupotrebe u Ministarstvu odbrane, posebno na one koje radi Vojnobezbednosna agencija.
 
  • Antun Čupak

    02.03.2024 13:53
    Bravo državo,samo hapsi bandu!!!
  • Fuj49

    02.03.2024 07:17
    Srpski rezon
    Samo neka hapse. Zašto o tome da brinemo kad nisu zakucali na naša vrata?
  • GagiNS

    02.03.2024 07:13
    Dali se oglasila i jedna kancelarija za Košare od pedesetak postojećih???Čim si protiv vlasti odmah u zatvor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika