Branilac Novice Antića: Vojni sindikat je faktički ugašen

Advokati predsednika i generalnog sekretara Vojnog sindikata Srbije, Novice Antića i Predraga Jevtića, podneli su u Novom Sadu žalbu na rešenje o određivanju pritvora.
Branilac Novice Antića: Vojni sindikat je faktički ugašen
Foto: 021.rs
Apelacioni sud u roku od 48 sati treba da odluči o žalbi, a branioci očekuju da Antić i Jevtić budu pušteni da se brane sa slobode. 
 
Po rečima advokata Siniše Lunića, ukazali su na nelogičnosti u rešenju o određivanju pritvora, ali i da se krivični postupak vodi s ciljem diskreditacije rukovostva i kompletnog Vojnog sindikata Srbije.
Kako je dodao, ne postoje nikakve okolnosti pod kojima bi moglo da se utiče na svedoke, što je bio osnov za određivanje pritvora. 
 
Advokatski tim je ukazao i da ne postoje osnovi sumnje da su njihovi klijenti počinili delo koje im se stavlja na teret, poručujući da predstavnici Vojnog sindikata Srbije nisu nikakvi kriminalci, niti počinioci bilo kakvog dela. 
Branilac nije želeo da se izjašnjava po pitanju toga da li je ovo obračun ministra odbrane Miloša Vučevića sa sindikatom. Ipak, po njegovim rečima, sindikat je faktički ugašen. 
 
"Vojnom sindikatu su oduzeti pečati, laptopovi, telefoni, otežana je komunikacija sa članstvom. Sindikat je faktički ugašen. On nije pravno ugašen, ali faktički njegovo delovanje je svedeno na minimum. Nama je sada najvažnije da pritvorenci budu pušteni na slobodu. Ne bismo sada davali takve izjave da se radi o obračunu sa sindikatom, i bilo kakva politička konotacija nam ne ide u prilog. Najvažnije je da budu pušteni na slobodu", naveo je Lunić.
 
Lunić ne zna da li je Antić nastavio štrajk glađu, jer tokom vikenda nisu imali kontakt sa njima, te su tek danas dobili dozvolu da ga obiđu u pritvoru.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je 1. marta saopštilo da je Antiću i Jevtiću određen pritvor od 30 dana, zbog sumnje da su "prisvojili novac i druge pokretne stvari koje su im poverene u sindikatu, u ukupnom iznosu od 18.352.162 dinara".

  • JKP minusar

    04.03.2024 14:24
    Kako će onda da brane zemlju kada svoje sindikalne predstavnike nisu u stanju da podrže i zaštite? Sve junak do junaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika