Osuđen jer se zaposlio sa lažnom diplomom novosadskog PMF-a

Osnovni sud u Smederevu proglasio je danas krivim N.K. (31) jer je lažnu diplomu Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu upotrebio kao pravu.
Osuđen jer se zaposlio sa lažnom diplomom novosadskog PMF-a
Foto: Pixabay
On je lažnu dipolomu o stečenom visokom obrazovanju i stručnom nazivu master profesor matematike predao poslodavcu, obrazovnoj ustanovi, prilikom zaključenja ugovora o radu.
Krivično delo falsifikovanje isprave čini i svako ko napravi lažnu ili preinači pravu javnu ispravu u nameri da se takva isprava upotrebi kao prava.
Takođe, to čini i svako ko lažnu ili preinačenu ispravu upotrebi kao pravu ili je nabavi radi upotrebe, dodaje se. 
  • Dragan

    06.03.2024 17:58
    Bivši i sadašnji predsednik su mu pokazali kako se to radi.Naravno da ne opravdavam njegov postupak i da ga treba osuditi ali onda treba osuditi pola poslanika iz skupštine.Koliko samo ima konduktera,keramičara ,montera koji se sada kite doktorskim diplomamai niko ih ne proziva zbog toga.
  • @BGD 011

    06.03.2024 10:48
    Mali je plagijarizovao doktorat, a dobio legitimnu diplomu, njemu se samo diploma oduzima u tom slucaju, mada ne vidim da se to desava. U svakom slucaju, nisu isti slucajevi (iako smatram da bi trebalo da se tako terete)
  • Maja

    05.03.2024 19:03
    Re:021
    Da je diploma po svom formatu bila originalna (papir, pecati, potpisi) tuzilastvo bi pokrenulo postupak protiv NN lica PMF. Jasno je da to ovde nije bio slucaj i da je diploma u potpunosti bila lazna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika