Suđenje za ubistvo MMA borca počelo ispočetka: Optuženi kažu - Boća nije kriv

Suđenje za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca počelo je ispočetka, a održano je i prvo ročište u Višem Sudu u Novom Sadu.
Suđenje za ubistvo MMA borca počelo ispočetka: Optuženi kažu - Boća nije kriv
Foto: 021.rs
Za ubistvo dvadesetsedmogodišnjeg Stefanovića, ranjavanje pedesetogodišnjeg Goranca, kao i nedozvoljeno nošenje oružja terete se bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća (46) i D.J. (45).
 
Kako piše Dnevnik, suđenje je krenulo ispočetka pred novim sudskim većem zbog toga što je prvobitni sudija prešao u Apelacioni sud u Novom Sadu. Naredno ročište zakazano je za 22. april.
Okrivljeni su na početku ročišta izjavili da ostaju pri ranije iznetim odbranama. Bogdanovićeva supruga i brat iskoristili su pravo da kao privilegovani svedoci ne svedoče.
 
Na otvaranju novog glavnog pretresa, kako piše Dnevnik, Bogdanović je naglasio da je on levoruk i da bez funkcije leve šake i noge nije ni mogao da počini krivično delo koje mu se stavlja na teret.
"Veštaci su potvrdili ovo, a ja nemam nikakve veze s krivičnim delom koje mi se stavlja na teret. Takođe, želim da napomenem da je svedocima koje sam predložio prećeno", izjavio je optuženi.
 
Drugooptuženi D.J. je naglasio da se sam prijavio policiji i da je posle "celonoćnog maltretiranja tamo" dao izjavu u tužilaštvu, a potom je usledilo veštačenje.
 
"Želim da naglasim da Bogdanović nije učestvovao u pomenutom krivičnom delu. Tokom postupka postavljana su mi trik pitanja, a na takva više neću odgovarati", izjavio je on.
 
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je, podsećanja radi, protiv Bogdanovića i D. J. podiglo optužnicu zbog opravdane sumnje da su 2. septembra 2021. izvršili krivično delo teško ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
 
Za Bogdanovićem je potom 7. septembra te godine raspisana poternica, a šest meseci kasnije se predao policiji.
 
Sumnja se da je tog 2. septembra 2021. godine D.J. vozio automobil iz kog je pucano na Goranca i Stefanovića. Nakon što se predao, prema pisanju medija, do detalja je opisao kako je planirana sačekuša i sa kim je bio tokom izvršenja zločina.
 
Napadači su Goranca i Stefanovića presreli kolima u Cankarevoj 8. Iako su njih dvojica, kako se sumnja, pokušali da pobegnu, napravljena im je sačekuša i na njih je otvorena vatra.
Dvadesetsedmogodišnji Uroš Stefanović ubijen je kada je s Kovačevićem ušao u pasaž zgrade u Cankarevoj 8. Za njima je, kako se sumnja, uleteo automobil marke pežo, gde je bio bar jedan napadač koji je pucao. MMA borac, kako se pretpostavlja, bacio se pred Goranca kako bi ga zaštitio i primio je nekoliko hitaca u telo. On je preminuo na licu mesta, dok je Kovačević ranjen u ruku.
 
Podsetimo, Bogdanović je 2020. godine teško ranjen kada mu je podmetnut eksploziv ispod sedišta džipa i od ranije je poznat policiji, a u zgradi u kojoj se nalazio 2021. godine je bio pronađen eksploziv. Bogdanovića su četiri puta pokušali da likvidiraju.  
  • Žika

    29.03.2024 13:51
    Sve isti otpad
    Na kakvim su to poslovima radili kad svi vozaju džipove?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika