Predsedniku Vojnog sindikata Srbije Novici Antiću ponovo produžen pritvor u Novom Sadu

Bivšem predsedniku Vojnog sindikata Srbije Novici Antiću i njegovom sarardniku Predragu Jevtiću Viši sud u Novom Sadu drugi put je produžio pritvor.
Pritvor im je produžen na inicijativu postupajućeg tužioca na osnovu istog osnova zbog kojih im je inicijalno određen pritvor i prvi put, a to je uticaj na svedoke.
 
Iako je do sada saslušano svih devet svedoka, zbog kojih je Viši sud u Novom Sadu odredio pritvor Novici Antću i Predragu Jevtiću, sada je tužilac Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu zatražio od sudije za prethodni pstupak produženje pritvora, jer je naveo dodatnih 16 svedoka na koje bi, prema njegovom mišljenju, osumnjičeni mogli da vrše uticaj.
Sudija za prethodni postupak je prihvatio ovaj predlog tužioca i po drugi put produžio pritvor Novici Antiću i Predragu Jevtiću.
 
Ovu informaciju je za Danas potvrdio advokat Novice Antuića, Vuk Tufegdžić, koji je rekao da će protiv ove odluke uložiti žalbu, jer smatra da je ponovno određivanje pritvora neosnovano.
Antić i dvojica njegovih saradanika uhapšeni su 27. februara zbog sumnje da su izvršili krivično delo pronevere.
 
Pritvor do 30 dana određen je Antiću i Jevtiću, dok se treći osumnjičeni brani sa slobode.
 
Posle hapšenja, Antić je smenjen s funkcije predsednika VSS, kao i dotadašnje rukovodstvo.
  • Roki

    05.05.2024 17:33
    Antić
    Nikada mu nisam ništa verovao.
  • злица

    28.04.2024 13:40
    !
    Да је ратни злочинац или убица па да разумем што га толико прогоне.Ова власт је ?????и??????....Како може у једном народу да буде толико подгузни мува,мућкова,покварени душа.
  • Lala

    28.04.2024 09:51
    Sudija
    Gde je sad onaj sudija,pa neka pusti i ovog čoveka kući,jel su ga željni deca i žena,ili je to selektivna pravda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika