Pritvor za momka koji je izbo dvojicu mladića u Mašinskoj školi

Petnaestogodišnjeg momka iz Kaća, učenika Građevinske škole, osumnjičenog da je juče popodne u holu Mašinske škole nožem izbo dvojicu starijih mladića saslušala je rano jutros istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Tatjana Đurašković i odredila mu pritvor.

Povređeni su operisani u Urgentnom centru i njihovo stanje je trenutno stabilno. Operacija je dobro prošla, međutim, ishod je i dalje neizvestan s obzirom na to da se radi o teškim povredama opasnim po život.

Za napad je osumnjičen K.V. (15) iz Kaća, koji je odmah nakon incidenta uhapšen.

Prema nezvaničnim informacijama, dva napadnuta momka su došli u dvorište koje povezuje Mašinsku i Građevinsku školu i počeli da maltetiraju učenika Građevinske. Zatim su njegov ranac u kom su bile i patike, navodno, bacili u šaht, a on je telefonom pozvao ujaka da dođe kolima po njega. Posle toga, sukob se nastavio i maloletnik je potrčao prema Mašinskoj školi, a kada su se našli na ulazu, potegao je nož.

Prema nezvaničnim saznanjima, tinejdžer iz Kaća je ispričao da su ga dvojica mladića i ranije maltretirala i od njega uzimali pare i stvari. Portparolka novosadske policije Mileva Tomić rekla je da, nijedan od mladića nije učenik Mašinske škole.

Direktor ove škole Miloš Mazalica kaže da je njegov pomoćnik zajedno sa pripadnikom obezbeđenja odmah pozvao policiju, pre nego što je došlo do fizičkog kontakta između sukobljenih mladića. On, međutim, napominje da se sve dogodilo u nekoliko trenutaka i da radnik obezbeđenja nije mogao da obuzda maloletnika koji je potegao nož.

Istražni sudija Tatjana Đurašković izjavila je da je krivično delo koje se dogodilo u srednjoj Mašinskoj školi okarakterisano kao teško ubistvo u pokušaju.

Komentari 131

  • Limun

    20.11.2012 17:03
    SRAMOTA
    Mozete samo da pisete i komentarisete dok nebudete vi sutra bili u cor sokaku i ti isti da vam prete da ce da vas izbodu ako im ne dajete ono sto oni zele od vas patike , mobilni lancic jaknu pare .....itd.
  • Podbarac Original

    13.11.2012 15:43
    Daj na lupetajte vise
    Svim anonimusima i uplasenom i frustriranom Brki,mali decko iz Kaca je postupio onako kako je trebalo,svi mi koji imamo decu i potpisali smo peticiju stojimo iza toga da dete od 15 godina treba da se pusti iz pritvora,pogotovo sto istrazni sudija Tanja Djuraskovic je naparvila nekoliko propusta prilokom uvidjaja.Iskusni sudija za maloletna lica Milica Novakovic je preuzela slucaj i dalje ce voditi istragu.Detetu niko nije pomogao,dezurno obezbedjenje,polocija koje nema,kao i 200-300 ucenika za koje je on dobro dete ali eto oni nisu smeli da se mesaju pa je ispalo kako je ispalo.Momci koji su vec privodjeni a nisu osudjeni su vinovnici tuce i oni prvi treba da budu uhapseni kada se oporave,istraga da se zavrsi a onda opet sramne novosadske sudije stupaju na scenu.Ne verujem da je iko od vas koji branite ove siledzije kao i prepametni Brka ima susret sa sitnim neizivljenim kriminalcima koji znaju samo zakon ulice,tebe sam verovatno ja redovno peglao u Masinskoj skoli jer sam jedno vreme ziveo u tom kraju.Napasnici su dobili sto su trazili a mali Kacanin ce svejedno da odgovara za prekoracenje odbrene,niko se ne radja kao ubica debilu.
  • 12.11.2012 21:51
    owde izgleda da je samo brka normalan ja nemogu da werujem sta ljudi owde pisu i sta podrzawaju neznam dali bi tako mislili da se to desilo njixowoj deci.taj mali je rodjen da bude ubica.nista ne opawdawa ubistwo.i dali ste wi sigurni da je istina to sto se pise i prica po nowinama.owo je prica od malog ubice i njegowix drugowa.treba cuti i drugu stranu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika