Zanimljiv program Galerije Matice srpske za one koji moraju da budu kod kuće

Galerija Matice srpske je u okviru kampanje "GMS s vama kod kuće" priredila bogat program za ljubitelje umetnosti različitog uzrasta i interesovanja.
Zanimljiv program Galerije Matice srpske za one koji moraju da budu kod kuće
Foto: Pixabay
Na društvenim mrežama Galerije objavljen je sledeći materijal, koji je dostupan svim zainteresovanim građanima:
 
- Umetnički izazov - u želji da građane podstakne da ostanu kod kuće, ali da s druge strane provedu svoje vreme na kreativan način, Galerija je osmislila igru u kojoj svi zainteresovani mogu da "zadato" umetničko delo oponašaju kod svoje kuće i fotografišu se. Postavljanjem fotografije na lične profile, učestvuju u nagradnoj igri u kojoj fotografija sa najviše "lajkova" dobija poklon iz Muzejske prodavnice Galerije.
 
- Video vođenje kroz izložbu "Inspirisani Italijom" - s obzirom da je u Galeriji nedavno otvorena izložba "Inspirisani Italijom" Galerija je omogućila ljubiteljima umetnosti da saznaju nešto više o konceptu i izloženim delima preko video-vođenja autorke izložbe Stanislave Jovanović Mindić. 
 
- Umetničke radionice kod kuće - u nemogućnosti da održava redovne kreativne radionice za decu subotom, Galerija je ponudila roditeljima materijal i ideje kako bi se sa svojom decom zajednički igrali i učili preko umetničkih radionica. Ove subote Galerija je pripremila radionicu "Orkestar spreman? Zaplešimo" koja se bavi životom slikara Bogdana Šuputa u Parizu. Materijal za radionicu možete preuzeti OVDE.
 
Pored ovog, virtuelna tura kroz stalnu postavku Galerije uvek je dostupna OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura