VIDEO: Rita Kinka svirala sa balkona svog doma na Limanu

Italijani koji su, zbog izolacije i karantina nedeljama bili zatočeni u svojim domovima, pokrenuli su talas pevanja sa balkona i terasa svojih kuća kako bi bodrili sebe i druge da izdrže matriks u koji nas je ubacio kovid 19 (nedavno i obustavili).
VIDEO: Rita Kinka svirala sa balkona svog doma na Limanu
Foto: 021.rs
Upravo oni bili su inspiracija mnogim umetnicima širom sveta da učine isto: da ohrabre sebe i druge da izdrže ovaj pritisak a ujedno i da živom održe svoju umetnost, kojom zbog novonastale situacije, mnogi od njih ne mogu u celosti da se bave.
 
Neki svoje nastupe izvode onlajn, poput Krisa Martina iz grupe Koldplej, Džona Legenda, Dženifer Hadson, Kamile Kabeljo, Šona Mendeza, Dubioze Kolektiv, Đuleta Van Goga; ili ih kače na Jutjub poput članova Opere Srpskog narodnog pozorišta koji su svojom fenomenalnom izvedbom "O Bela ćao" zapalili region i bili glavna vest u svim regionalnim medijima, odmah iza korone.
 
Plemenitoj ideji pridružila se pre nekoliko večeri i novosadska pijanistkinja Rita Kinka, koja je sa balkona svog stana na Limanu svirala u vreme policijskog sata. 
 
Njeno muziciranje podsetilo nas je zašto je svet zapravo zastao, da bi onda - nadamo se - unekoliko bolji nastavio da se kreće.
 
Rita Kinka svirala je "Can't Help Falling in Love", pesmu koju je 1961. godine otpevao Elvis Prisli na albumu "Blue Hawaii". Autori pesme su: Hugo Pereti, Luiđi Kreatore i Džordž Dejvid Vajs. 
 
Snimak njenog nastupa sa balkona pogledajte ekskluzivno na portalu 021.
 
  • Kolega

    31.03.2020 17:03
    Lepo Rita :-))
  • Brus Vilis

    31.03.2020 14:43
    Divno!
  • Joja

    31.03.2020 14:26
    Odma kaznu za remećenje javnog reda i mira!
    Iduci put da svira đanija i i onog debelog sto se slupao kolima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura