VIDEO: Predstava "Ilustrovana enciklopedija nestajanja" od danas se može pogledati onlajn

Predstava "Ilustrovana enciklopedija nestajanja" Božidara Kneževića od danas, 1. aprila biće emitovana na sajtu i fejsbuk stranici Srpskog narodnog pozorišta.
VIDEO: Predstava "Ilustrovana enciklopedija nestajanja" od danas se može pogledati onlajn
Foto: Screenshot
Reditelj, scenograf i koreograf je Zoltan Puškaš, a igraju: Nebojša Savić, Sanja Ristić Krajnov, Jugoslav Krajnov, Mia Simonović, Marko Savković, Grigorije Jakišić, Alisa Lacko / Nina Rukavina, Vukašin Ranđelović, Jelena Antonijević, Aleksandra Pejić, Terezia Figura, Agota Vitkai Kučera, Daniel Husta.
 
Predstava je nastala u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Sterijinog pozorja.
 
"Reč je o tekstu koji je pre nekoliko godina pobedio na konkursu Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst, a koji je jedna stilski veoma neobična parodija, gotovo stripoliki scenario za jednu od omiljenih alegorijskih i mitomanijskih priča (ne samo) sa ovih prostora o plemenu koje spremno dočekuje apokalipsu i, u tom kontekstu što da ne, vanzemaljce. Porodicom Koljibaba predsedava baba, na vrhu planine – nacionalnog parka – Koljigora. Ona će učiniti sve da se ispuni proročanstvo i da poslednji naslednik izvornog bića njenog pokolenja bude poslednji i prvi koji će uploviti u novo doba (...)" - Igor Burić, "Dnevnik", 17. marta 2018.
 
Emitovanje predtsave počeće danas, 1. aprila u 14 časova i biće dostupna 48 sati (do 3. aprila u 14 časova).
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura