Galerija Matice srpske sa vama kod kuće: Umetničke uskršnje čarolije

Ovog vikenda Galerija Matice srpske je pripremila rdionicu Umetničke uskršnje čarolije, u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku, Uskrsu.
Galerija Matice srpske sa vama kod kuće: Umetničke uskršnje čarolije
Foto: Galerija Matice srpske

Posmatrajući fotografije umetničkih dela iz kolekcije Galerije i fotografije čuvenih Faberžeovih jaja, deca će se upoznati sa različitim običajima farbanja uskršnjih jaja i načinima na koji se u svetu proslavlja Uskrs. Kao kreativni zadatak, podstaknuti umetničkim delima, deca će pokušati da oslikaju i ukrase svoja uskršnja jaja i napišu čestitke svojim najmilijima.

Materijal za radionicu sa uputsvom i pričom prilagođenom deci, kao i fotografije umetničkih dela, roditelji mogu preuzeti na sledećem linku: https://we.tl/t-4Mr24vu6m3

Tokom proteklih nedelja Galerija Matice srpske je kroz svoju kampanju GMS s vama kod kuće na društvenim mrežama, predstavila najrazličitije sadržaje za sve ljubitelje umetnosti - kako za one najmlađe, tako i odrasle.

Pratioci na stranicama Facebooka i Instagrama Galerije mogli su da se kroz priče o slikama upoznaju sa autoportretima, aktovima i portretima 18. veka iz kolekcije Galerije, zatim da učestvuju u umetničkom izazovu i da rekreiraju umetnička dela, da uživaju u muzičkim predlozima za svoje bebe (kao deo projekta Odrastanje uz umetnost), ali i da poslušaju zanimljive video priče na Galerijskom Youtube kanalu.

Takođe, poseban segment ove kampanje predstavljaju umetničke radionice kod kuće, koje su namenjene deci uzrasta od pet do 11 godina.

Kao što je već poznato, Galerija Matice srpske kroz svoje edukativne programe već više od deceniju neguje kreativnost i razvoj umetničkog duha kod mališana, te su umetničke radionice kod kuće, nastavak redovnih kreativnih radionica za decu subotom, koje sada nisu u mogućnosti da realizuju. Cilj je da u vreme kada smo kod kuće, roditelji sa svojom decom mogu da provedu kvalitetno vreme uz kulturu i umetnost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura