VIDEO: Balet "Dama s kamelijama" od ponedeljka se može pogledati onlajn

Balet u dva čina "Dama s kamelijama" Đuzepea Verdija biće emitovan od ponedeljka, 27. aprila na sajtu i jutjub kanalu Sprskog narodnog pozorišta.
VIDEO: Balet "Dama s kamelijama" od ponedeljka se može pogledati onlajn
Foto: Aleksandar Ramadanović
Balet će moći da se pogleda onlajn od ponedeljka u 14 časova do srede, 29. aprila u 14 časova.
 
Libreto: Krunislav Simić, prema istoimenom romanu Aleksandra Dime Sina
Orkestracija: Aleksandar Kojić
Koreograf i reditelj: Krunislav Simić
Dirigent: Aleksandar Kojić
Scenograf: Geroslav Zarić
Kostimograf: Bojana Nikitović
 
U glavnim ulogama: Ana Đurić (Margerita Gotje), Andrej Kolčeriu (Arman Dival), David Gruoso (Gospodin Dival, Armanov otac), Katarina Kljajić (Madam Olempa) 
 
"Na baletsku scenu SNP-a vratila se 13. oktobra 2018. godine premijerno obnovljena 'Dama s kamelijama', balet neoklasičnog stila, u režiji, koreografiji i po libretu Krunislava Simića. Ovo delo je inspirisano istoimenim romanom Aleksandra Dime sina, na muziku Verdijeve 'Travijate' (orkestracija Aleksandar Kojić), a ponovo je omogućilo susret sa temom velike ljubavi između pariske kurtizane Margerite Gotje i njenog mladog ljubavnika Armana Divala. 
 
"Jednostavna, dirljiva i strasna muzika", kako je sam Verdi želeo da je ostvari za svoju "Travijatu", i dramatična priča o životu dvoje ljubavnika bili su osnovni podsticaji za nastanak predstave višeslojnih pozitivnih umetničkih rezultata." - Ksenija Dinjaški
 
Trajanje: dva sata i petnaest minuta i ima jednu pauzu
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura