FOTO: Limanci aplauzima pozdravili naše muzičare, bis zbog "Bella ciao"

Drugi od serije mini koncerata Opere Srpskog narodnog pozorišta sinoć je održan na Limanu, a ovog puta, uprkos policijskom času, najstariji sugrađani, koji imaju pravo da izađu tražili su tačnu lokaciju i okupili se za nekoliko minuta muzike i kulture.
FOTO: Limanci aplauzima pozdravili naše muzičare, bis zbog "Bella ciao"
Foto: Srpsko narodno pozorište
"Po teresama sam viđala ljude koji sede sa čašom vina u ruci, deca slušaju, oni su toliko aplaudirali, bili oduševljeni da je to neverovatno. Ja sam dobila jednu crvenu muškatlu od jedne bake sa drugog sprata koja je posle Habanere bila oduševljena i sve vreme je igrala i kad sam ja završila poslala mi je poljubac i ja njoj i ona je iščupala jednu muškatlu i bacila mi. To je slika koja će mi zauvek ostati urezana", priča prvakinja opere Srpskog narodnog pozorišta Jelena Končar.
 
Stanari okolnih zgrada sa prozora ili balkona posmatrali su, tapšali, čak i pevali u nekim momentima dok su se nizale numere – od Mocartove Male noćne muzike, preko Habanere iz Karmen u izvođenju sjajne prvakinje Srpskog narodnog pozorišta Jelene Končar, sve do popularne Bella ciao, kojom su stanari vratili muzičare na bis. 
 
 
Najveće ovacije dobio je maestro iz Italije, dirigent Andrea Solinas.
 
"Energija je neverovatna. Svaki kvart nas je drugačije dočekao, ali i dalje toplo. Dobijamo kafe, cveće i aplauze i na tome pozorište i treba da živi. Verujem da smo ovime zaista pokazali da nam posao ne staje samo zato što su pozorišta zatvorena. Sada treba da iskažemo zahvalnost za sve one koji rade tokom epidemie da bismo mi ostali bili bezbedni", objašnjava direktor opere Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.
 
Osam članova orkestra i dvoje solista, uz dirigenta iz Italije, tokom vikenda izvešće polusatne koncerte na više lokacija u gradu, uz program popularne operske klasike i neizostavnu numeru Bella ciao.
  • Terasa

    03.05.2020 11:08
    Zmaj ognjena vuka preko puta doma zdravlja livadica
    Divno mesto za koncert kako za sve medicinske radnike tako i za stanare
    Dobrodošli i HVALA
  • vojvodjanka

    03.05.2020 09:56
    Veternik
    Stanovnici ovog prigradskog naselja nemaju tu čast da čuju divnu muziku, već su prinudjeni da slušaju šta im pušta jedan kreten sa svog razglasa uz vatromet. Nisam ljubomorna na limance jer ja redovno posećujem SNP i uživam u predstavama.
  • Zelda

    02.05.2020 22:05
    Je li iko ikome brani da ide u pozorište, na kocerte, ima ih tokom cele godine, i lako je informisati se kada i gde. Ima ih i besplatnih. Opera vam je dostupna svakog meseca cele pozorišne sezone. Tako da, bez patetike, molim vas dragi sugrađani. Da, lepo su svirali jer su profesionalci, ali vaše odušeljavanje je ravno vašim lošim navikama neodlazaka na kulturne događaje. Promenite svoje navike i češće ćete uživati u ovako lepim događajima. I lepšim :) nije valjda da treba da se dedi izolacija pa da... Ma, ne vredi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura