Muzej Vojvodine na svom sajtu pokreće Vodič za znakovnom jeziku

Muzej Vojvodine će od danas, 18. maja na svom sajtu imati Vodič na znakovnom jeziku za gluve i osobe oštećenog sluha.
Muzej Vojvodine na svom sajtu pokreće Vodič za znakovnom jeziku
Foto: 021.rs
Naime, danas se obeležava Međunarodni dan muzeja, a slogan ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja je "Muzeji za jednakost: Raznolikost i inkluzija". 
 
Vodič koji će Muzej Vojvodine danas objaviti prati i tekst univerzalan za sve posetioce tj. vodič zadovoljava princip Dizajna za sve.
 
Od danas, 18. maja na sajtu će biti dostupan vodič na znakovnom jeziku za stalnu postavku "Vojvodina u Prvom i Drugom svetskom ratu", a u narednim danima biće postavljeni i vodiči na znakovnom jeziku za ostale stalne postavke Muzeja Vojvodine (Vojvodina od praistorije do kraja 19. veka i Muzej prisajedinjenja).
 
Od utorka, 19. maja Muzej Vojvodine otvara svoja vrata za posetioce poštujući sve mere bezbednosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura