FOTO, VIDEO: Otvorena izložba "Roma Aeterna"

U Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada u Dunavskoj ulici otvorena je izložba remek-dela rimskog vajarstva "Roma aeterna" (večni Rim).
FOTO, VIDEO: Otvorena izložba "Roma Aeterna"
Foto: 021.rs

Posetioci će moći da je pogledaju od 1. jula do 11. septembra.

Dela dolaze iz Fondacije Dino i Ernesta Santareli, društveno-korisne neprofitne organizacije koja je nastala sa cilјem da podstiče istraživanje i širenje znanja iz istorije umetnosti i istorije Rima u Italiji i inostranstvu, a kustoskinja je Danijela Riči.

Ambasador Italije Karlo Lo Kaš istakao je da se izložba realizuje u okviru snažnih odnosa Srbije i Italije na polјu kulture, da će dočarati veličanstvenost kulturne baštine Italije, ali i da predstavlјa opiplјiv znak povratka kulturnih aktivnosti koje trpe poteškoće u vremenu društvene distance.

Izložbu organizuju Glocal Project Consulting, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i Muzej grada Novog Sada, pod pokrovitelјstvom Ambasade Republike Italije u Beogradu i Grada Novog Sada, uz podršku Banca Intesa i DDOR osiguranja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura