Novi tvrđava teatar od 4. do 8. septembra u Čortanovcima pod sloganom "Odbrana zagrljaja"

Sedmi festival Novi tvrđava teatar održaće se od 4. do 8. septembra, na otvorenoj sceni Vile Stanković u Čortanovcima.
Novi tvrđava teatar od 4. do 8. septembra u Čortanovcima pod sloganom "Odbrana zagrljaja"
Foto: Novi tvrđava teatar
"Ove godine se naš festival odigrava pod sloganom Odbrana zagrljaja. Danas je zagrljaj, kao prenosilac virusa sa kojim se suočavamo, proglašen za veliku opasnost. Pomislila sam da kada korona prođe, više nećemo znati šta je zagrljaj, moraćemo deci da objašnjavamo i da držimo kurseve kako se to izvodi i šta se time dobija. Zato se odbrana zagrljaja dešava u pet večeri u Vili Stanković u Čortanovcima, na Novom tvrđava teatru", navela je umetnička direktorka festivala Vida Ognjenović.
 
Kako je rekla, ove godine je zbog korone morao biti smanjen obim festivala.
 
"Pa će tako publika moći da pogleda tri predstave. Ne kažem 'samo tri', zbog toga što imamo odlične predstave. Među njima je premijera 'Upotrebe čoveka', koju je naš festival pripremao u koprodukciji sa još dva festivala i Novosadskim pozorištem, kao i predstave 'Ana Karenjina' i 'Oleanna'", izjavila je Vida Ognjenović. 
 
Festival će 4. septembra biti otvoren premijernom izvedbom predstave "Upotreba čoveka", nakon čega, 5. i 6. septembra, slede dva igranja "Ane Karenjine" Novosadskog pozorišta/Újvidéki színház.
 
Predstava "Oleanna" Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu biće izvedena 7. septembra, a zatim sledi reprizno izvođenje "Upotrebe čoveka", 8. septembra.
 
Sve predstave će se igrati od 20 časova u Čortanovcima, dok će u slučaju kiše program biti prebačen u Novosadsko pozorište.
 
Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a, od danas, 31. avgusta, a cena pojedinačne ulaznice je 500 dinara.
 
Prevoz do Čortanovaca je organizovan za sve predstave i ulazi u cenu ulaznice, s tim što je prilikom kupovine karte bitno naglasiti da li je prevoz potreban.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura