FOTO: Izložba skulptura "Transformersi i Dinoboti" u okviru Infanta danas i sutra

U okviru 47. Internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra - INFANT publika može da pogleda i izložbu skulptura "Transformersi i Dinoboti" autora Danila Baletića.
FOTO: Izložba skulptura "Transformersi i Dinoboti" u okviru Infanta danas i sutra
Foto: KCNS
Na otvorenom prostoru Kineske četvrti, danas i sutra Novosađani mogu videti impozantne skulpture koje su bile izlagane širom sveta. 
 
Danilo Baletić, majstor obrade metala, koji za realizaciju svojih dela koristi islužene industrijske materijale: metal i plastiku. Od odbačenog industrijskog materijala/predmeta stvorio je novi poetičan oblik, dao mu suštinu, estetski i umetnički cilj, materijalizovao osnovnu ideju stvaranja nove vrednosti iz odbačenog.
 
Priča o transformersima krenula je 2012. godine. Tada je ideja koja stoji iza njih bila zaštita životne sredine, poruka o transformaciji, promenama. 
 
Autor poručuje: transformacija je uvek prisutna u svima nama i oko nas. Izložba ukazuje na važnu poruku, transformaciju odbačenog u nešto korisno i lepo.
 
  • beekay

    08.09.2020 08:23
    nije tačna vest
    Mi bili 07.09. nakon čitanja ove vesti ali je izložba već bila uklonjena na veliko razočarenje klinaca...
  • Milos

    06.09.2020 14:17
    Ljudi ovo jako dobro izgleda, bio sam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura