VIDEO: U SNP-u prikazan film o Svetozaru Miletiću i borbi za prisajedinjenje Vojvodine

Film "Ime naroda" reditelja Darka Bajića, u produkciji "Zilion filma", večeras je pretpremijerno prikazan u Srpskom narodnom pozorištu.
VIDEO: U SNP-u prikazan film o Svetozaru Miletiću i borbi za prisajedinjenje Vojvodine
Foto: Pokrajinska vlada
Film po scenariju Milovana Vitezovića, u kojem glavnu ulogu tumači Ljubomir Bandović, prati život i rad uglednog advokata, političara Svetozara Miletića (1826-1901) i njegovu borbu za prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji.
 
Film o Svetozaru Miletiću, najvećem i najuticajnijem srpskom političaru u Austrougarskoj u drugoj polovini 19. veka, ispričana kroz vizuru Miletićeve ćerke Milice Tomić, jednog od prvih boraca u svetu za ravnopravnost žena.
 
 
Inicijativu za snimanje filma pokrenuo je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
 
U filmu je učestvovalo više od 100 glumaca i najvećim delom sniman je na teritoriji Vojvodine.
 
Projekciji filma prisustvovale su brojne javne ličnosti iz sveta filma, umetnosti i politike, režiser Darko Bajić, kao i glumačka ekipa predvođena Ljubomirom Bandovićem, Anjom Pavićević, Andrijom Kuzmanovićem, Milutinom Mimom Karadžićem i Anom Franić. 
 
Film "Ime naroda" će sutra otvoriti Palićki filmski festival.
  • Stole

    12.09.2020 14:11
    Stole
    Bačen novac na friziranu istoriju bolje daste taj novac dali za lečenje dece. Odlično sam upoznat sa celom ovom pričom od vladajućeg režima jer su hteli daim dam orginalnu papirologiju i još neke stvari iz tog perioda. Pristao sam pod uslovom dase sve to snimi u orginalu i istinito. Normalno da nisu pristali koga interesuje istina. Sramno.
  • pajo patak

    12.09.2020 12:28
    sledeći
    o osuđenom ubici Јаши Томићу.
  • Чика Стева

    12.09.2020 08:35
    За салета
    Не знам где бисмо били, али ти би такав неписмен сигурно био опет ту где си и данас - на дну каце, у сваком погледу.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura