Šesti "21114 - Film fest" na Novom naselju od 17. do 20. septembra

Šesti po redu "21114 - Film fest" na Novom naselju održaće se od 17. do 20. septembra na dve lokacije na otvorenom u ovom delu Novog Sada.
Šesti "21114 - Film fest" na Novom naselju od 17. do 20. septembra
Foto: 021.rs
Festival će, pored posetiocima dobro poznate lokacije, livade u ulici Bate Brkića 34, ove godine imati program i na još jednoj zelenoj površini Novog naselja, a to je livada prekoputa Gerontološkog centra, te će tako svi Novosađani moći na dve lokacije da uživaju, kako u kultnim filmskim ostvarenjima, tako i u najnovijim naslovima autora iz celog regiona.
 
Program festivala između ostalih čine filmovi:
 
"Nebeska tema" (Režija: Mladen Matičević, uloge: Darko Rundek, Momčilo Bajagić, Svetozar Cvetković)
"Tusta" (Režija: Andrej Korovljev, uloge: Damir Urban, Boris Furlan, Zoran Predin)
"Realna priča" (Režija: Gordan Kičić, uloge: Gordan Kičić, Nina Janković Dičić, Nebojša Ilić)
"Moj jutarnji smeh" (Režija: Marko Đorđević, uloge: Filip Đurić, Jasna Đuričić, Nebojša Glogovac)
"Grudi" (Režija: Marija Perović, uloge: Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetković)
"Dohvati nebo" (Režija: Milutin Darić Daka, uloge: Milan Kovačević, Maja Šarenac, Petar Božović)
"Dnevnik Diane Budisavljević" (Režija: Dana Budisavljević, uloge: Alma Prica, Igor Samobor, Tihomir Stanić)
 
Publika će glasati za najbolji film iz selekcije kratkometražnih filmova. Za ovu, sada već tradicionalnu nagradu, putem konkursa Novog kulturnog naselja, prijavilo se više od 50 filmova iz svih zemalja bivše Jugoslavije.
 
Filmovi iz ove selekcije biće prikazani u četvrtak, na otvaranju festivala, dok će "Zlatni čep" (autorski rad akademskog vajara Dejana Jankova), u nedelju biti dodeljen autoru čiji film osvoji najviše simpatija publike.
 
Novina u ovogodišnjem programu biće "Bioskop kod Ike i Tibora", na novoj lokaciji, livadi prekoputa Gerontološkog centra na Novom naselju. Doajeni novosadskog umetničkog života Ilija Ika Bašić i Tibor Vajda odazvali su se pozivu Novog kulturnog naselja i odabrali naslove koje filmska publika retko ima priliku da pogleda. 
 
Tako će festival u petak, 18. septembra, ugostiti selekciju filmova Ike Bašića, a naredne večeri kroz svet filma Sergeja Paradžanova vodi Tibor Vajda.
 
 
Kao i prethodnih godina, ulaz na sve sadržaje je besplatan, a kompletan program i satnica dostupni su na Fejsbuk stranici Novo kulturno naselje.
 
Ovogodišnji festival održaće se u skladu sa svim merama prevencije, u smanjenom kapacitetu, pa organizatori apeluju na posetioce da dođu na vreme i zauzmu mesto, kao i da se svih mera pridržavaju. Detaljan spisak mera dostupan je OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura