"Pejzaž sa mostom" ove nedelje u Sobi za prepuštanje Galerije Matice srpske

Trenutak mira nikad nije bio bliži umetnosti, pa vas tako u Galeriji Matice srpske čeka Soba za prepuštanje.
"Pejzaž sa mostom" ove nedelje u Sobi za prepuštanje Galerije Matice srpske
Foto: Galerija Matice srpske
Nedeljama unazad, u Galeriji se nalazi posebna prostorija namenjena odmoru uz posmatranje umetničkih dela u izboru kustosa, u jedinstvenoj atmosferi i u vrlo udobnoj fotelji.
 
Svake nedelje očekuje vas drugo umetničko delo koje stvara specifičnu atmosferu, a tokom ove nedelje, od 28. septembra do 4. oktobra, možete se prepustiti slici Jovana Bijelića "Pejzaž sa mostom" iz 1932. godine. 
 
Program je obogaćen i tematskim vođenjima inspirisanim umetničkim delima izloženim u sobi za prepuštanje. 
 
Polazeći od simbolike pejzaža Jovana Bijelića u petak, 2. oktobra u 19 sati, biće održano tematsko vođenje Čitanje između redova kustosa msr Nikole Ivanovića. 
 
Simboli se javljaju onda kada postoji potreba da se izrazi ono što misao ne može da misli ili što se samo naslućuje ili oseća. Umetnost je, kao sredstvo iskazivanja raznih misli i osećanja, prepuna simbola.
 
Galerija Matice srpske otvorena je svakim danom osim ponedeljkom i to: utorak – četvrtak: 10.00 – 20.00 sati; petak: 10.00 do 22.00 sata; subota i nedelja: 10.00 do 18.00 sati.
 
Cena pojedinačne ulaznice iznosi 100 dinara, dok je petkom ulaz u Galeriju besplatan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura