Tanja Pjevac dobitnica nagrade "Zoranov brk"

Glumica Srpskog narodnog pozorišta Tanja Pjevac dobitnica je nagrade "Zoranov brk" za najboljeg glumca, koja se dodeljuje na Međunarodnom festivalu Dani Zorana Radmilovića.
Tanja Pjevac dobitnica nagrade "Zoranov brk"
Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"
Tanji Pjevac nagrada je uručena u nedelju uveče, kada je izvedena i predstava SNP-a "Smederevo 1941" rediteljke Ane Đorđević.
 
"Dani Zorana Radmilovića" održavaju se od 16. do 23. oktobra u Zaječaru.
 
"Predstavu smo radili jako ozbiljno i dugo. Ana je napravila jedan divan spoj istorijskih činjenica i onoga što je ona izmaštala kao mogućnost uzroka eksplozije. Dopala mi se paralela između zločina i kazne i teme u predstavi, samim tim odgovornosti za zločin u svakome od nas. S obzirom na to da smo imali uvid u arhive sa podacima o glumcima koji su poginuli u toj užasnoj nesreći imam utisak da smo uradili nešto što su oni zaslužili", ističe Tanja Pjevac.
 
 
Izvođenju predstave u zaječarskom pozorištu predhodila je promocija istoimene knjige Ane Đorđević i feljtona "Stradanje glumaca SNP-a u Smederevu 1941." autora Aleksandra Milosavljevića, urednika izdavačke delatnosti SNP-a. Milosavljevićev feljton, publikovan u "Dnevniku", na osnovu dokumenata rekonstruiše smederevsku tragediju.
  • Čvare

    28.10.2020 10:09
    Ma jel to Jagoda?
  • Stara

    21.10.2020 14:40
    SJAJNO!
    Zaslužila si
  • Liman iv

    19.10.2020 20:13
    Cestitke komsinici Tanji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura