Preminuo nekadašnji urednik lista Neven Radojko Nišavić

Radojko Rale Nišavić, nekadašnji urednik lista "Neven", preminuo je u 74. godini u Novom Sadu, navode u Udruženju novinara Srbije.
Radojko Nišavić rođen je 1946. godine u Oštrelju kod Bijelog Polja, gde je završio osnovnu školu. Gimnaziju je pohađao u Bijelom Polju, a studije ruskog jezika i književnosti završio je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.
 
Bio je novinar i urednik novosadskog lista za decu "Neven". U osnovnim školama organizovao je "Nevendan", razvijajući stvaralaštvo kod najmlađih. Objavio je 10 knjiga poezije, a poslednje tri decenije bio je vlasnik ugledne izdavačke kuće Bistrica.
 
Dobitnik je nagrade Društva novinara Vojvodine Jaša Tomić, a ove godine dobio je Nagradu za životno delo Društva književnika Vojvodine.
 
Radojko Nišavić biće sahranjen u sredu, 30. decembra u 12 sati na Gradskom groblju u Novom Sadu.
  • Bogdan

    22.12.2020 23:31
    Sećam se jedne promocije knjige u Gradskoj biblioteci sredinom devedesetih, i posle na koktelu, prišla mu je Mira Banjac i rekla pred svima: "Pogledajte ga kako je lep kao Njegoš". I stvarno je tada ličio na njega.
  • Vesna

    22.12.2020 19:48
    Knjizevnik
    Preselio se u nebeske visine , gde ce I dalje odzvanjati njegovi stihovi , kosmickim prostranstvima....
    Saucesce porodici...
  • Vesna

    22.12.2020 18:48
    Bio je drag prijatelj i saradnik Gradske biblioteke...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura