Stefan Milenković selektor muzičkog programa KCNS

Proslavljeni violinista Stefan Milenković biće angažovan kao selektor muzičkog programa Kulturnog centra Novog Sada.
Ta saradnja dogovorena je danas, saopšteno je iz KCNS.
 
"U Novom Sadu se odmah primeti skladnost i dobra saradnja među institucijama, o čemu svedoče i postignuti rezultati. Grad Novi Sad, Fondacija 2021 i KCNS su dobar tim, a to nije slučaj u većini gradova širom sveta. Ceo grad diše zajedno, što daje rezultate jer svi radite na zajedničkom cilju i ja sam tu da pomognem koliko mogu", rekao je Milenković u razgovoru sa direktorom KCNS Bojanom Panaotovićem i njegovim saradnicima.
 
Panaotović je upoznao Milenkovića sa radom i programima KCNS, rekavši da Kulturni centar aktivno sarađuje sa četiri nobelovca i da je 2015. godine pokrenuo inicijativu protiv kiča i šunda i pozvao mlade da se vrate kulturi i umetnosti. 
 
 
"KCNS ima izvanredan Džez festival kao i INFANT na koji dolaze pozorišne trupe iz celog sveta. Takođe, Kulturni centar je bio 'nosač aviona' za Fondaciju 2021 u procesu osvajanja titule Evropske prestonice kulture", rekao je Panaotović.
 
Naš proslavljeni violinista Stefan Milenković nedavno je odlučio da nakon 30 godina internacionalne karijere život nastavi u Srbiji. Dogovoreno je da bude direktor koncertne dvorane nove Muzičko-baletske škole, a svoje bogato prenosiće i studentima Akademije umetnosti.
  • jelena

    11.01.2021 13:45
    Bravo... i opet BRAVO.Velika je stvar vratiti jednog ovakvog umetnika u Novi Sad.
  • ps

    11.01.2021 09:25
    a
    sta nam top deca slusaju.i koliko godina kasni otvaranje srednje muzicke.i koliko su puta probili budzet...jel zna neko...
  • Mima

    10.01.2021 22:28
    Bravo za KCNS!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura