Ljubavni vikend u Galeriji Matice srpske

Predstojeći vikend u Galeriji Matice srpske biće posvećen umetničkim pričama inspirisanim temom ljubavi.
Ovog petka, 12. februara, posetioce očekuje kustosko tumačenje "Ljubav kao inspracija" u 19 sati, dok će u nedelju, 14. februara, ulaz za parove biti besplatan, a Soba za prepuštanje umetnosti biće prilagođena za uživanje sa dragom osobom.
 
Kao i svake godine, mesec ljubavi biće obeležen kustoskim tumačenjem stalne postavke "Ljubav kao inspiracija" koje će održati kustoskinja Ivana Rastović. 
 
Polazeći od umetničkih dela koja "kriju" ljubavne priče, posetioci će imati priliku da saznaju koliko je velika bila ljubav cara Josifa II prema Izabeli od Parme, kako je Muni, omiljeni model Paje Jovanovića, postala njegova žena, kao i kako je platonska ljubav jednog pesnika stvorila jednu od najpoznatijih ljubavnih pesama, na koju sećanje čuva litografisani portret Mine Karadžić.
 
U sobi za prepuštanje umetnosti, inače namenjenoj za individualno iskustvo, moći će da uživaju parovi. Izložena su dela "Carinska ulica u Novom Sadu" Bogdana Šuputa i kompozicija "Srpske igre" Marka Tajčevića.
 
U suvenirnici Galerije od 10. februara nalaze se specijalno pripremljeni setovi suvenira za dvoje sa motivima umetničkih dela iz galerijske kolekcije – kecelje za nju i njega, agenda i ceger, šolje i obeleživači knjiga sa motivom Amora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura