Počinje onlajn novosadski Sajam obrazovanja, knjiga i virtuelna izložba slika Save Šumanovića

Sajam obrazovanja "Putokazi", Sajam knjiga "Dani Laze Kostića" i virtuelna izložba slika "Šidski pejzaži Save Šumanovića" od danas, 24. do petka, 26. marta odvijaće se na sajtu Novosadskog sajma
Počinje onlajn novosadski Sajam obrazovanja, knjiga i virtuelna izložba slika Save Šumanovića
Foto: 021.rs
Na Sajmu obrazovanja učestvovaće oko 70 škola i visokoškolskih institucija koji će učenicima pomoći oko izbora budućih škola i fakulteta. Za nastavno osoblje pripremljene su konferencije i vebinari na kojima će biti reči o 20 različitih obrazovnih tema.
 
"Dani Laze Kostića" ove godine će u digitalnom okruženju okupiti izdavače, pisce, kritičare, istoričare i publiku, koji će u tridesetak termina kroz razgovore i video materijale govoriti o više od 40 tema. U tim razgovorima razgovarima biće reči o prevodilačkom radu i filozofskim aspektima stvaralaštva Laze Kostića, a biće predstavljeni i književni sadržaji u okviru projekta "Novi Sad Evropska prestonica kulture", kao i časopisi književnog života Novog Sada.
 
Posetioce platforme očekuju i promocije knjiga, predstavljanja novih udžbenika, ali i romana za tinejdžere, osnovce, predškolce.
 
Novosadski sajam je u saradnji sa Galerijom Bel Art i Galerijom slika "Sava Šumanović u Šidu" na onlajn platformi pripremio i virtuelnu izložbu 12 reprezentativnih pejzažnih slika iz Šumanovićevog poznog opusa. Dodatak toj izložbi biće video sa 30 slika, od kojih se mnoge nalaze u depou Galerije slika "Sava Šumanović" u Šidu.
 
Sve sajamske manifestacije mogu se pratiti bez registracije i besplatne su.
 
Ceo program možete pronaći OVDE.
  • g pen

    23.03.2021 12:49
    A Putinovi bajkeri? Da li ce biti jos nesto osim crkvenih i Seseljevih knjiga?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura