"Ana Karenjina" osvojila sedam nagrada na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine

Predstava "Ana Karenjina" Novosadskog pozorišta/Újvidéki színház osvojila je sedam nagrada na jubilarnom 70. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine.
"Ana Karenjina" osvojila sedam nagrada na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine
Foto: Facebook (Screenshot)
"Ana Karenjina" proglašena je za najbolju predstavu u celini, a nagrada za najbolju režiju pripala je reditelju Dejanu Projkovskom.
 
Tima Filep i Arpad Mesaroš, tumači Ane Karenjine i Vronskog, poneli su priznanja za najbolju žensku i mušku ulogu, Valentin Svetozarev za scenografiju, Marija Papaučevska za kostime, dok je specijalnu nagradu za scenski pokret dobila Olga Panga.
 
O nagradama je odlučivao žiri u kojem su rediteljka Vida Ognjenović, scenograf i kostimograf Miodrag Tabački i glumac Predrag Momčilović.
 
Dodela nagrada je večeras u Zrenjaninu, na završnoj festivalskoj večeri, a predstava "Zaljubljivanje" biće odigrana u čast nagrađenih.
  • boger

    27.04.2021 08:17
    Svaka čast
    Najbolje pozorište na svetu po odnosu uložen novac/kvalitet predstava!
  • Bravo

    27.04.2021 07:14
    Zasluženo! Fenomenalni Arpad Mesaroš.
  • Temerin

    26.04.2021 23:28
    Ubedljivo najbolje pozoriste u Vojvodini!
    Gde najradije odlazim da gledam dobru predstavu,dvojezicno madjarsko-srpsko glumci extra,odlicno funkiconisu sa publikom,cene nisu skupe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura