FOTO: Pogledajte muzičku mapu Novog Sada - od Pekinške patke, preko La Strade, do Balaševića

Novi Sad može da se pohvali bogatom muzičkom scenom.
FOTO: Pogledajte muzičku mapu Novog Sada - od Pekinške patke, preko La Strade, do Balaševića
Foto: 021.rs
 
Posvetu onima koji su stvarali i koji i dalje stvaraju rokenrol priču Novog Sada napravio je Novosađanin Darko Grbović. On je na Fejsbuku objavio svojevrsnu muzičku mapu Novog Sada.
 
"Od Limana, preko centra, do Salajke", peva novosadska Killo Killo Banda, a to bi moglo i da bude geslo ove mape na kojoj su svoje mesto našli mnogi.
 
Tu su Imperivm of Jazz, Atheist Rap, Pekinška Patka, Obojeni program, Keckec, Boye, La strada, Vojvođanski bluz benda, Balašević, Love Hunters, Sing Sing Singers, Laboratorija zvuka, Crkveni pacovi, Dva minuta mržnje, Red union, Ringišpil, Šinobusi, Zbogom Brus Li i mnogi drugi.
 

Muzička mapa Novog Sada by Darko Grbovic . Na njoj su svi bendovi i muzičari čijeg se rada ili bar imena sećam. Niko...

Posted by Darko Grbovic on Недеља, 25. април 2021.
 
Kako je Grbović napisao na Fejsbuku, na mapi se nalaze svi bendovi i muzičari čijeg se rada ili imena barem seća.
 
"Niko nije namerno izostavljen, niti mu je umanjena važnost veličinom fonta. Probao sam bar približno da ih smestim u deo grada odakle su ali zbog velike gužve na Limanu i Centru, neki su smešteni gde je bilo mesta", napisao je Darko Grbović.
 
Svako ko želi novosadskih rokera može da se priseti i u Radio cafeu (Miletićeva 45), u čijem je prostoru izloženo stotinjak fotografija sastava i muzičara iz Novog Sada. 
  • Isidora

    21.06.2021 18:21
    Nema Shopliftersa
  • Neka tamo

    29.04.2021 14:06
    Odgovor Sremcu
    Jasna Đuričić, Boris Isakovič(nominovani za Oskara), Srđan Timarov, Jovana Stipić, Emina Elor, Radoslav Milenković. Jeste vi neki teški ljudi, čovek nije imao nikakvu lošu nameru!
  • Sremac

    27.04.2021 21:22
    @Vlada
    Vlado tipični novosađaninu, nabeđen i uobražen, ne vidi i ne čita a generalizuje i vređa.
    Moguće je da sam pogrešio i da svi sem Đoleta kad se saberu mogu i na kub da se pomnože neće biti u konačnici odslušani koliko SAMO JEDAN ALBUM Balaševića, Bajage, EKV-a, Pušenja, Kazališta, Filma a o Dugmetu, Čorbi i Čoli tek ne vredi pričati. To je bila moja poenta ali kako objasniti bilo šta nekom ko misli da je rođen u Salcburgu ili Beču a ne u palanci zvanoj Novi Sad.
    Ispruži ruku i nabroj novosadske glumce i pisce i ako uspeš da ispraviš prste na samo jednoj ruci ti si moj idol. O mestima mog odrastanja i muzici Žute kuće, Mašinca, Atrijuma pa čak i Garude (zvanoj Gadura) možeš da se informišeš samo od istinskih zaljubljenika u muziku. Pozdrav gari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura