Koncertom za najmlađe danas počinje Novosadsko muzičko leto

Danas počinje Novosadsko muzičko leto, prva dva koncerta, 20. i 21. juna, biće na otvorenom – u dvorištu Gimnazije Jovan Jovanović Zmaj, a ulaz je slobodan.
Koncertom za najmlađe danas počinje Novosadsko muzičko leto
Foto: 021.rs
Prvi je, u nedelju, koncert za najmlađu publiku - Simfonijska bajka "Peća i vuk", Sergeja Prokofjeva u izvođenju Vojvođanskog simfonijskog orkestra i maestra Mikice Jevtića.
 
Priču o dečaku Peći, koji uz pomoć životinja i lovca uspeva da uhvati strašnog vuka, slavni ruski kompozitor Sergej Prokofjev iskoristio je za komponovanje simfonijske bajke, dela namenjenog prvim susretima dece s bogatim svetom umetničke muzike. Za svaki lik iz bajke, kompozitor je iskoristio određeni instrument iz orkestra.
 
Da bi se deca bolje saživela s pričom, kroz simfonijsku bajku vodiće ih narator, glumac Milovan Filipović. Mladi grafički dizajneri Nikola Popović i Stefan Ilić su pripremili animacije koje će biti emitovane na video bimu, kako bi deci ovaj program bio još zanimljiviji.
 
Iako namenjen najmlađoj publici u koncertu će sasvim sigurno uživati i odrasli. Program počinje u 18 časova.
 
Dan letnje ravnodnevnice 21. jun proglašen je 1982. godine Danom muzike.
 
Vojvođanski simfonijski orkestar pripremio je za ovaj dan bogat program sačinjen od popularnih numera simfonijske i operske literature. Koncertom će dirigovati Aleksandar Kojić.
 
U programu će učestvovati solisti Ljubica Vraneš (mecosopran), Vesna Đurković (sopran), Dragoljub Bajić (bas) i mlada zvezda – dvanaestogodišnja violinistkinja Lana Zorjan.
 
Program u ponedeljak počinje u 20:30h.
 
Novosadsko muzičko leto trajaće do 30. juna.
 
Subota, 26. jun
Galerija Matice srpske, 20:30h
 
Zrenjaninski kamerni orkestar
Dirigent: Milena Injac
Solista: Aleksandar Tasić, klarinet
Program: Mendelson, Mocart, Elgar
 
Nedelja, 27. jun
Sinagoga, 20:30h
 
Druga strana filma
Kabare, za kvintet i glumca
 
Sreda, 30. jun
Sinagoga, 20:30h
 
Tri sevdaha – džez, tango i balkanska muzika
Belgrade soul sekstet
 
Više informacija o programima i ulaznicama možete videti OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura