FOTO Inspektor MUP-a u penziji: Svaka vlast "utišava" borbu protiv političke korupcije

Knjiga "Kako je jedna ceduljica srušila MUP", čiji je autor policijski inspektor u penziji Siniša Janković, predstavljena je sinoć u Crnoj kući.
FOTO Inspektor MUP-a u penziji: Svaka vlast "utišava" borbu protiv političke korupcije
Foto: 021.rs
Osim autora knjige, u okviru same promocije govorio je i urednik portala pancevo.city, Nenad Živković, dok je razgovor moderirao Ozren Lazić.
 
Bilo je reči o sadržaju same knjige, tako i o vladavini prava koja je ujedno i jedan od podnaslova ove Jankovićeve publikacije.
 
Moderator Ozren Lazić najavio je ovu knjigu kao još jedan lični pogled na problem političke korupcije.
 
"Ova knjiga je naročito značajna jer je napisana upravo od čoveka koji je se na svom radnom mestu borio protiv korupcije", ističe Lazić.
 
Nenad Živković poručio je da je tema knjige u svakom slučaju zanimljiva i aktuelna, jer ne prođe ni jedan dan da korupcija ne utiče na naše živote.
 
"Često se spominju kriminal i korupcija zajedno, to je zapravo površno jer čim je reč o korupciji, reč je i o kriminalu. Ova knjiga je dragocena jer je zasnovana na realnim događajima i činjenicama. Ovde ćete naći isključivo podatke koji govore o malverzacijama i zloupotrebama koji moraju biti u interesu svih nas građana", kaže Živković.
 
On dodaje i da je politička korupcija nešto što svi mi osećamo poslednjih 30 godina, te da je ona razorila naše društvo.
 
Autor knjige Siniša Janković ističe da je ovom knjigom želeo da podstakne razmišljanje čitalaca, ali i da ukaže na mnogobrojne probleme čiji je svedok i sam bio.
 
"Politička korupcija i korupcija su različiti pojmovi. To što je mi zovemo istim imenom, njoj samoj ide u prilog. Svaka vlast se načelno bori protiv korupcije, a samim tim što građani ne mogu da razlikuju ove pojmove, političari koriste", poručuje autor.
 
On kaže i da je u knjizi objašnjeno mnogo toga o vladavini prava, ali i o zloupotrebljenoj političkoj moći.
 
 
Tokom promocije i razgovora sa publikom, bilo je reči i o policiji, pravosuđu i tužilaštvu kao "tronošcu" društva koje funkcioniše, a koji, ukoliko mu se jedna "noga" otkine, više ne stoji stabilno.
 
Na tribini u okviru promocije, govorilo se i o tome kako je i na koji način svaka od prethodnih vlasti, kao i ova sadašnja, "utišavala" borbu protiv političke korupcije.
 
Siniša Janković koji je i sam bio član radne grupe MUP-a koja je istraživala 24 sporne privatizacije, pričao je o razlozima "raspada" same radne grupe, koji su pravi pokazatelji stanja u kojem se društvo nalazi.
 
Ovo je druga knjiga koju je Janković objavio posle one "Oči u oči sa političkom korupcijom", a koju je napisao pre godinu i po dana.
 
Janković je policijski inspektor u penziji, sa iskustvom rada u MUP-u od 31 godine. Tokom svoje karijere on se najduže bavio poslovima suzbijanja privrednog kriminaliteta. Na Pravnom fakultetu Univerziteta Novi Pazar bio je asistent na predmetu privredni kriminalitet. 
 
Janković je sada predsednik UO Udruženja Institut za istraživanje korupcije Kareja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura