"Tragedija Hamleta" otvara danas Šekspir festival u Vili Stanković

"Tragedija Hamleta", čuvenog Pitera Bruka, u izvođenju francuskog teatra "Des Lumières et des Ombres", otvoriće danas, 2. jula, 8. Šekspir festival u Vili Stanković u Čortanovcima.
"Tragedija Hamleta" otvara danas Šekspir festival u Vili Stanković
Foto: Pixabay
Međunarodni festival predstavlja savremene svetske produkcije Šekspirovih dela, ove godine se održava od 2. do 6. jula, a publici će predstaviti pozorišne predstave iz Francuske, Italije, Makedonije i Srbije. 
 
U subotu će u Vili Stanković nastupiti Narodni teatar iz Bitolja s predstavom "History of motherfuckers - Koriolan" u režiji jednog od najznačajnijih savremenih reditelja u našoj zemlji, Andraša Urbana, a u nedelju će biti izveden program "Moj Šekspir" po ideji Nikite Milivojevića, u kojem glumci najvećeg dramskog pisca predstavljaju kroz dogodovštine iza scene i stečena iskustva nastupima u Šekspirovim dramama, uz izvođenja monologa iz predstava. 
 
Predstave u Vili Stanković počinju u 20 časova.
 
U pratećem festivalskom programu, publika će u Kulturnom centru Novog Sada moći da pogleda filmske adaptacije Šekspirovih dela - u ponedeljak "Koriolan" (režija Rejf Fajns) i u utorak "Buru". Projekcije u KCNS su od 20 časova.
 
Za oktobar je planiran "Makbet" Sardenja teatra iz Italije, koji, u okviru programa Šekspir festivala, dolazi u Srpsko narodno pozorište. Italijanski kritičari proglasili su "Makbet" najboljom predstavom u 2017. godini - dobitnik je najznačanije italijanske nagrade u oblasti izvođačkih umetnosti.
 
Ulaznice, prevoz
 
Ulaznice za predstave 8. Šekspir festivala mogu se kupiti na svim Tickets prodajnim mestima, kao i preko tickets.rs. Cena ulaznica je 900 dinara.
 
Ulaznice za projekcije filmova prodaju se na Biletarnici KCNS. Cena je 300 dinara. 
 
Prodaja ulaznica za predstavu "Makbet" biće u septembru.
 
Za sve predstave obezbeđen je prevoz, a autobus polazi ispred Železničke stanice, kod Lokomotive, u 19:00. Karte su 300 dinara, a prodaju se na web stranici tickets.rs, kao i na svim Tickets prodajnim mestima. 
 
U slučaju vremenskih nepogoda predstave se izvode u Srpskom narodnom pozorištu, o čemu će na sajtu i Fejsbuk stranici festivala biti istaknuto obaveštenje na dan izvođenja predstave do 16:30h.
  • Cornholio

    01.07.2021 16:54
    /?
    Za publiku će biti tragedija kada navale komarci svih fela i sojeva...ima ih milijarde u Čortanovcima i Karlovačkom vinogradima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura