FOTO: Završen prvi deo Šekspir festivala, nastavak u oktobru

Uz ovacije publike, "spuštena je zavesa" na prvi deo osmog međunarodnog Šekspir festivala koji se od ove godine održava u julu i oktobru.
FOTO: Završen prvi deo Šekspir festivala, nastavak u oktobru
Foto: Jelena Ivanović
Za predstave pod vedrim nebom u vili "Stanković", od 2. do 4. jula, tradicionalno se tražila karta više, a naredna dva dana publika je mogla da pogleda filmske adaptacije Šekspirovih dela.
 
Ovogodišnji Šekspir festival otvorio je francuski teatar Des Lumières et des Ombres predstavom "Tragedija Hamleta", a publika je sledeće večeri imala priliku da vidi Narodni teatar iz Bitolja koji je izveo predstavu "History of Motherfuckers - Koriolan" u režiji Andraša Urbana.
 
Kapije teatra u Čortanovcima simbolično je zatvorio "Moj Šekspir" prema konceptu Nikite Milivojevića, specifični talk show, u kojem su učestvovali glumci Anita Mančić, Vojislav Brajović, Svetozar Cvetković, Boris Isaković, Dragan Mićanović, Teodora Marčeta i kostimografkinja Marina Medenica,  predstavljajući najvećeg dramskog pisca kroz lična pozorišna iskustva.
 
U pratećem programu, prikazani su filmovi "Koriolan" i "Bura".
 
 
U drugom delu festivala, na sceni Srpskog narodnog pozorišta, 16. oktobra, biće izvedena predstava "Magbet" Sardenja teatra iz Italije. Predstava koju je režirao Alesandro Sera dobila je najznačajniju italijansku nagradu u oblasti izvođačkih umetnosti.
 
"Moćno fizičko pozorište koje je osmislio i režirao Alesandro Sera donelo mu je međunarodnu reputaciju. Upečatljivim utiskom karnevalskih zvukova Sardinije, ritmova i maski, reditelj kombinuje dve tradicije i stvara snažnu predstavu koja Šekspira pretvara u ritual, lokalni jezik, ritam. 'Magbet' je trenutno međunarodni festivalski hit – od 2017. godine predstava je gostovala širom sveta", navode organizatori Šekspir festivala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura