"Ko je ubio Dženis Džoplin?" najbolja predstava festivala u Banjaluci

Čak pet nagrada je u Novi Sad donela predstava "Ko je ubio Dženis Džoplin?" sa 23. Međunarodnog festivala pozorišta Teatar fest "Petar Kočić" 2021. u Banjaluci.
"Ko je ubio Dženis Džoplin?" najbolja predstava festivala u Banjaluci
Foto: V. Veličković
Žiri u sastavu Senad Bašić, Dejan Projkovski i Olivera Đorđević – jednoglasno je proglasio predstavu Srpskog narodnog pozorišta i OPENS-a, rađenu po tekstu Tijane Grumić, najboljom predstavom festivala, dok su glumice Sonja Isailović i Bojana Milanović ponele specijalne nagrade za mlade glumice za ulogu Dženis Džoplin. 
 
Takođe, rediteljka Sonja Petrović dobila je nagradu za najbolju režiju, kao i nagradu "Korak u hrabrost 2021", koju dodeljuje Radio-televizija Republike Srpske.
 
Bojana Milanović i Sonja Isailović istakle su zahvalnost i čast povodom nagrada, na prestižnom banjalučkom pozorišnom festivalu.
 
"Ovakva podrška meni, a i svima nama iz ekipe je od izuzetnog značaja, jer nas podstiče da predstavu čuvamo, negujemo i iz nje iznova učimo i inspirišemo naše generacije, a i one koje tek dolaze. Od srca se zahvaljujem", poručila je Sonja Isailović.
 
Bojana Milanović je poručila da je ponosna na ekipa, zahvalivši se publici i žiriju koji su prepoznali značaj predstave. 
 
Rediteljka predstave Sonja Petrović ističe da joj posebno važna i draga nagrada za najbolju predstavu.
 
"Upravo ta nagrada govori o našem kolektivnom radu i verovanju u ovu predstavu, koju smo podjednako gajili kao tim od samog početka njenog stvaranja. Ohrabruje me i saznanje da se hrabrost u pozorištu nagrađuje i neguje. Ta činjenica uliva nadu da će se pojaviti nova generacija pozorišnih umetnika koja je spremna da razbijaja tabue i formalnosti, tako što stvara iz sopstvene potrebe, a ne zadatih formi. Hvala banjalučkoj publici i žiriju za ovaj vetar u leđa", navela je Sonja Petrović.
 
U drugoj polovini jula, "Dženis" igra na Ohridu, u okviru festivala "Ohridsko leto". Za kraj, ove mlade glumce i glumice put vodi i na "Viminacijum fest", gde će igrati 25. avgusta.
  • Mile rent-a mozak

    13.07.2021 13:21
    Svaka čast i veliko bravo, za sve članove teatra. Ovo osvežava sive ćelije. A večeras na N1 glumi i peva srbska majka. Dok neko ne uradi pozorišnu predstavu, zadovoljite se umiljatim glasom naše kreštaljke.
  • Komšinica

    13.07.2021 10:04
    ❤️
    Čestitam,odlični,kao i uvek. Zaslužena nagrada
  • Ptica

    13.07.2021 09:35
    Bravo Bravo Bravo
    Svaka cast!
    Gledao sam ovu predstavu i mogu vam reci da je definitivno jedan od bolji do sada. Odusevio sam se, iskreno. Kako je sve osmisljeno, kako devojke pevaju.
    Zasluzena nagrada, nema sta!
    E, da nam je malo vise ovakvih stvari, koliko bismo svi bili "zdraviji"...

    Cestitam jos jednom i hvala vam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura