U četvrtak počinje INFANT, otvara ga Zijah Sokolović

Otvaranje 48. Internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra – INFANT, ujedno i manifestacije "Dani američke kulture", biće u četvrtak, 2. septembra, na teatarskoj bini Kulturnog distrikta.
INFANT će otvoriti glumac i reditelj Zijah Sokolović koji će izvesti deo svoje kabaretske monodrame "Međuigre 0-24". 
 
Prva predstava na programu je "Pošta" Slovenskog narodnog gledališča u Mariboru, koja će biti izvedena od 21 čas.
 
Drugog dana festivala, u petak, 3. septembra, publiku u Kreativnom distriktu, od 19:30 časova, očekuje stendap Mariane Aranđelović, a pola sata kasnije predstava "Spektakl" zagrebačkog Studija za savremeni ples. 
 
U subotu, 4. septembra, posetioci će biti u prilici da od 20:30h pogledaju komad "Golmanov strah od penala" Srpskog narodnog pozorišta.
 
Poslednjeg dana, 5. septembra, Bitef teatar će svoju predstavu "Kao da kraj nije ni sasvim blizu" izvesti na Maloj sceni Srpskog narodnog pozorišta i to u 12, 14, 16 i 18 časova. 
 
Proglašenje pobednika 48. INFANT-a zakazano je za 19:30, kada će Zijah Sokolović, u čast nagrađenih, odigrati monodramu "Lijevo desno glumac".
 
Ulaz na sve programe je besplatan. 
 
Detaljan program može se pogledati na sajtu www.infant.rs, a tokom festivala poštovaće se sve protivepidemijske mere koje je propisao Krizni štab.
 
Festival se svečano otvara u 20 časova, na teatarskoj bini Kulturnog distrikta, na Bulevaru despota Stefana.
  • Akoš

    01.09.2021 18:55
    Šta bi sa Infantom
    Internacionalni festival alternativnog i novog teatra - INFANT

    To je nekad bio, ovo danas uopšte ne treba tako da se zove.

    Isto i sa Festivalom uličnih svirača, u šta se on pretvorio, Exit fusion stage?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura