Sutra počinje izložba "Galerija i autizam 2021"

Izložba "Galerija i autizam" biće otvorena sutra, 27.oktobra u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića.
Sutra počinje izložba "Galerija i autizam 2021"
Foto: 021.rs
Ova izložba trajaće do 24. novembra, a ista je plod dugogodišnje saradnje Poklon zbirke Rajka Mamuzića i Društva za podršku osobama sa autizmom grada Novog Sada.
 
Izložba obuhvata rezultat tromesečnog rada likovne i vajarske radionice na kojima učestvuju deca i omladina sa autizmom, čiji rad prate i vode art-terapeuti.
 
Polaznici su tako imali priliku da stvaraju u društvu dela iz stalne postavke Poklon zbirke Rajka Mamuzića. 
 
Na platnima i skulpturama nastalim u okviru radionice mogu se naći motivi sa slika Ksenije Divjak, Kosare Bokšan, Marija Maskarelija, Petra Omčikusa, Aleksandra Lukovića, Boška Petrovića i drugih. 
 
"Art-terapija se sastoji od traganja za psihofizičkim blagostanjem kroz umetnički izraz misli, iskustva i emocija. Ona koristi dar koji svaka osoba poseduje da kreativno razradi sve ono što se ne može izraziti rečima", poručuju organizatori.
 
Oni dodaju i da kroz ovu kreativnu akciju unutrašnja slika postaje spoljašnja slika, vidljiva i podeljiva i komunicira sa sopstvenim emocionalnim i kognitivnim unutrašnjim svetom. 
 
Takođe, izložba "Galerija i autizam 2021" podstiče razvoj zdravog inkluzivnog društva u okviru kulture.
 
Početak izložbe zakazan je za sutra u 18 časova.
  • Dragan

    27.10.2021 07:10
    Ah
    Dotle u domu zdravlja železničara Signal Novi Sad ni rampe,ni lifta za bilo kakvog invalida ili stariju osobu (jezivo pusto mesto).Do izabranog lekara na drugi sprat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura